in ,

(foto) Greu de crezut! Acest Porsche 911 Carrera RSR 3.8 se vinde având doar 10 km parcurşi

(update) Maşina s-a vândut în weekend-ul 27-28 mai 2017 pentru suma de 2.016.000 euro!


Casa de licitaţii RM Sothebyʼs a dezvăluit că va scoate la vânzare un lot excepţional – un Porsche 911 în versiune rară Carrera RSR 3.8.

Maşina este una dintre cele 51 de exemplare construite vreodată, a fost produsă în anul 1993 şi aproape toată “viaţa” sa a stat nemişcată.

Carrera RSR 3.8 a fost produs ca un sportcar de circuit şi majoritatea exemplarelor lansate au primit un habitaclu foarte “dur” cu o cuşcă de protecţie.

Maşina în cauză, însă, este una din cele două din istorie care au interior decent. Primul proprietar a comandat-o cu un salon complet din culoare roşie.

Vezi şi: (foto) Două Porsche 911 fabricate în anii 90 au fost vândute la licitaţie pentru nişte sume exorbitante

În descrierea lotului se menţionează că automobilul a fost păstrat în configuraţia originală, însă nu se indică cauza pentru care nu a fost exploatat, dar şi locul unde a stat 24 de ani.

Coupeul special este construit pe baza modelului 911 din generaţia 964 şi are o caroserie preluată de la varianta Turbo. În mişcare este pus de un motor boxer natural aspirat de 3.8 litri care produce 350 de CP.

Vezi şi: (foto) Primul Porsche 911 decapotabil din istorie, scos la vânzare. Vezi câţi bani se doresc pentru el

Din informaţii neoficiale puterea se ridică la 375 de cai putere, iar acceleraţia de la 0-96 de km/h o face în 3.7 secunde, mai repede decât un Ferrari F40.

Maşina se va vinde la sfârşitul lunii mai în Italia. Preţul final ar putea ajunge la câteva milioane de euro.

Vezi şi: (foto/video) Ce au fost şi ce au ajuns să fie. 15 proiecte de tuning neobişnuite

Iti place articolul?