in ,

(foto) Greu de înţeles! Audi va face mai dificilă denumirea modelelor din gamă

Compania Audi a anunţat că introduce un nou sistem de numire a maşinilor sale. Diverse versiuni ale maşinilor vor primi cifre suplimentare în denumire care vor face referire la puterea motorului de sub capotă.

Primul model care va adopta ideea, care a apărut acum câţiva ani pe maşinile Audi comercializate în China, va fi chiar noul A8.

Vezi şi: (video) Noul Audi A8 ni se prezintă în detalii printr-o serie de filmuleţe

În linii generale vorbind sistemul de denumiri va rămâne acelaşi, păstrându-se combinaţiile de litere şi cifre care indică familiile modelelor (A1, A3, A4, Q5, etc), dar şi indicii suplimentari TFSI, TDI, g-tron şi e-tron care arată tipul unităţii de propulsie folosit.

Însă alături de acestea vor apărea alţi indici care indică puterea generată de motor a unei versiuni concrete, sub forma unor cifre care vor începe de la “30”. Dacă puterea motorului va creşte atunci şi numărul la fel, un astfel de pas adăugând “+5”.

Încă nu aţi înţeles? De exemplu, numărul “30” va putea fi văzută pe maşinile produc între 111 şi 130 CP, iar cel “45” pe cele a căror motoare generează între 230 şi 252 CP. Automobilele mărcii care vor produce între 131 şi 229 de CP vor avea indicii “35” şi “40”.

Cel mai mare astfel de număr va fi “70”, dedicat maşinilor cu peste 544 CP.

În cazul noii generaţii Audi A8, a cărei vânzări vor demara în toamna acestui an, vor fi folosite numerele “55” şi “50”. Primele vor fi prezente pe maşinile cu benzinare de 3.0 litri, iar ultimele pe varianta diesel cu 285 de cai.

Acest sistem se va răspândi pe toate modelele noi ale mărcii care vor fi lansate în viitor. Celelalte deja existente în gamă, cu excepţia versiunilor performante S şi RS, se vor alege cu cifre începând cu un nou an de modele.