in ,

(foto) Greu de ţinut în frâu? Koenigsegg Agera RS Gryphon a fost avariat pentru a doua oară

Aproape exact un an în urmă, în ziua de joi, 11 mai 2017, un exemplar Koenigsegg Agera RS a suferit un accident pe pista de teste a NEVS din Trollhattan (Suedia), în cadrul unor teste finale înainte de livrare.

Mai nou, în ziua de joi, 17 mai 2018, acelaşi automobil a fost avariat în apropierea aceleiași locaţii după ce a fost reparat.

Modelul numit Koenigsegg Agera RS Gryphon a fost prezentat în premieră mondială la Salonul Auto de la Geneva în 2017 şi aparţinea deja unui om de afaceri, însă maşina specială nu a ajuns să-l bucure pe proprietar după această expoziţie, asta pentru că a mai stat în curtea constructorului suedez pentru a-i face câteva retușuri.

Ulterior după accident, Koenigsegg a convenit cu persoana care l-a cumpărat ca să-i facă o maşină absolut nouă, pe care acum câteva zile i-a livrat-o, iar cealaltă să rămână acasă pentru teste.

Vezi şi: (video) Gryphon a renăscut în Phoenix! Koenigsegg a făcut o nouă maşină şi a livrat-o proprietarului

Vezi şi: (video) Poate cel mai scump accident de pe Nurburgring: Un Koenigsegg One:1 a fost avariat grav

După ce a fost reparată timp de aproape un an, a fost scoasă din nou la teste şi de această dată din nou ghinion. Un martor ocular a declarat pentru teknikensvarld.se că mai multe piese şi rămăşite au fost aruncate la distanţă, semn că maşina s-a răsucit de câteva ori înainte de a ieşi de pe drumul asfaltat.

Deocamdată nu există un raport al incidentului la poliție, așa că nu se cunoaşte dacă a fost rănit cineva sau cât de grav a fost deteriorat hipercarul.

Amintim că modelul Koenigsegg ascunde sub capotă un motor V8 biturbo care produce peste 1.000 de CP. Preţul unei maşini de acest fel depăşeşte foarte uşor un milion de euro.

Vezi şi: (foto/video) Accident scump cu o versiune unică a supercarului Pagani Zonda

Iti place articolul?