in ,

(foto) Grupul JLR pregăteşte o nouă linie de maşini – Road Rover! Iată cu cine va concura primul model

Cel mai mare constructor britanic de automobile, grupul Jaguar Land Rover, intenţionează să mai deschidă o linie de maşini pe lângă cele existente: Land Rover şi Range Rover.

Aceasta se va numi Road Rover şi potrivit Autocar primul model din această nouă linie va fi un electromobil de lux care va fi capabil să iasă în off-road şi va concura cu Mercedes-Benz S-Class (în materie de lux şi rafinament al exteriorului şi habitaclului), dar şi cu viitoare electromobile Audi sau Porsche (cel mai probabil SUV-uri electrice).

Jurnaliştii din Marea Britanie deja au creat câteva imagini de tip render care arată cum văd aceştia o astfel de maşină.

Potrivit informaţiilor pe care le deţin colegii noştri din Occident, noutatea va fi construită pe baza platformei din aluminiu, pe care o va folosi şi noua generaţie a sedanului XJ, şi acesta urmând să primească o versiune electrică. Pentru a putea ieşi în off-road maşina va fi dotată cu o suspensie specială care îi va mări garda la sol la necesitate.

Primul model Road Rover ar putea fi dotat cu două motoare electrice şi un sistem de tracţiune integrală. Caracteristici exacte nu sunt, însă din nou Autocar presupune că autonomia se va ridica la 500 de kilometri, în timp ce acceleraţia de la 0-100 de km/h o va face în cinci secunde.

Debutul primului model Road Rover ar putea avea loc în anul 2019 la Salonul Auto de la Los Angeles, statul California fiind una dintre piețele cheie pentru desfacere. Mai mult, va exista şi o versiune făcută special pentru piaţa din China şi designul său va fi asemănător cu cel al noului Range Rover Velar.

Vezi şi: (video) Test Drive: Am încercat noul Range Rover Velar în Norvegia

Ca şi în cazul modelului de maşină menţionat recent, compania Land Rover a luat numele Road Rover din propria istorie. Astfel erau numite automobilele experimentale, a căror versiuni de serie trebuiau să ocupe o nişă între SUV-urile Land Rover şi autoturismele Rover. Astfel de prototipuri au existat în anii ’60 ai secolului trecut.

FOTO: Road Rover prototype SNX 36

Iti place articolul?