in ,

LoveLove COOLCOOL OMGOMG

(foto) Harta popularităţiilor mărcilor auto pe glob. Iată ce maşini sunt populare în Moldova şi la vecini

Compania britanică Indigo a realizat un infografic interesant pe care ni se arată care sunt cele mai populare mărci de maşini şi modele în marea majoritate a ţărilor de pe glob.

Experții de la Indigo au examinat statisticile vânzărilor din fiecare țară și astfel au determinat care model este cel mai popular pe piața fiecărui stat, informaţie afişată într-o singură imagine.

Deschide imaginea într-o filă nouă pentru a o vedea în detalii

Vezi şi: Sondaj de opinie: Top 10 mărci care produc cele mai fiabile automobile

Cea mai iubită maşină din lume este pick-up-ul Toyota Hilux, acesta fiind un adevărat bestseller în 25 de ţări. Al doilea loc în topul popularităţii a fost ocupat de Volkswagen Golf (8 țări) şi al treilea de Toyota Highlander (7 țări).

Cea mai populară marcă de maşini din lume rămâne de asemenea Toyota. În total, consumatorii din 54 de ţări de pe glob preferă 11 modele ale brandului japonez.

Vezi şi: Ce mărci auto caută lumea pe Google? Iată ce le place cel mai mult moldovenilor

Vezi şi: (video) Mă rostogolesc, a auzi sau coroană. Ce înseamnă numele celor mai cunoscute mărci şi modele auto

În Republica Moldova cea mai populară maşină este Dacia Logan, produs de constructorul român din Mioveni, care este parte a grupului Renault. Aceeaşi situație o putem observa și în țara vecină România, pe când în Ucraina favorit este crossoverul Toyota RAV4.

Şi în Bulgaria este popular un model Dacia – Dokker, iar ruşii preferă cel mai mult modelul accesibil Hyundai Solaris (vândut în Moldova sub numele de Hyundai Accent).

În ţările dezvoltate precum Statele Unite ale Americii se achiziționează cel mai des pick-up-ul Ford F-150, în Germania și Marea Britanie – Volkswagen Golf, în Franța – Renault Clio, iar în China puțin cunoscutul model – Wuling Hongguang.

Vezi neapărat: Concurs AutoBlog.MD: Punem la bătaie un set de anvelope de iarnă pentru mașina ta!

Iti place articolul?