in ,

(foto) Hennessey Performance prezintă noul Goliath – pick-up cu şase roţi şi 715 CP

După o experienţă dovedită şi un succes extraordinar cu VelociRaptor 6X6, atelierul lui John Hennessey prezintă un nou monstru cu şase roţi. Noul Hennessey Goliath 6X6 este creat pe baza celui mai nou Chevrolet Silverado şi poate cu uşurinţă impresiona pe oricine.

Deocamdată atelierul a publicat primele imagini cu maşina, însă există şi o descriere. Off-roader-ul este făcut pe baza versiunii Trail Boss Z71 cu o cabină dublă. Un pachet cu modificări minime include, pe lângă a treia osie, o gardă la sol de 200 de mm, anvelope off-road BFGoodrich cu jante originale de 20 de inci, bare de protecție noi, un sistem de bare tubulare în spatele cabinei şi corpuri de iluminat LED suplimentare.

Evident, cum Hennessey oferă programe de tuning sofisticate la capitol tehnic, noutatea nu s-a lăsat fără manipulări sub capotă. Maşina obişnuită este livrată din uzină cu un V8 de 6.2 litri, iar mecanicii atelierului i-au adăugat un superchargher cu un volum de 2.9 litri şi care produce o presiune de 7 psi, alături de un nou sistem de evacuare a gazelor de eşapament din oţel inoxidabil, ambele parte din power kitul HPE700.

Drept urmare, puterea generată de propulsor a crescut de la 426 CP şi 624 Nm, la 715 CP şi 915 Nm! Hennessey va face tot posibilul ca acceleraţia 0-96 de km/h să o poată realiza în cel mult patru secunde, în ciuda greutăţii sale crescute.

Apropo, opţional, atelierul american va pune la dispoziţia clienţilor o sporire a puterii până la 819 CP, un sistem de frânare marca Brembo şi un habitaclu personalizat.

Standard, noul Hennessey Goliath 6X6 costă minim 375.000 de dolari (preţul include şi maşina donatoare). Spre deosebire de acesta, modelul VelociRaptor bazat pe Ford F-150 este mai ieftin cu 26.000 de dolari, însă motorul său produce “doar” 600 de CP.

Dacă maşina Ford cu şase roţi va exista în doar 50 de exemplare, Goliath îl vor avea doar 24 de oameni. Atelierul Hennessey este pregătit deja să proceseze comenzi nu numai din SUA, ci şi la nivel internaţional.