in ,

(foto) Honda aduce la Salonul Auto de la Frankfurt prototipul unui CR-V hibrid

Compania Honda va prezenta la Salonul Auto de la Frankfurt un prototip al modelului CR-V de generaţie nouă, special construit pentru piaţa europeană şi care este dotat cu o unitate de propulsie hibridă. În serie, aceasta va fi prima maşină “electrificată” din segmentul SUV, pe care marca japoneză o va vinde în Europa.

Unitatea de propulsie de pe acest CR-V va fi compusă dintr-un benzinar cu patru cilindri şi un volum de 2.0 litri care lucrează pe baza ciclului Atkinson, o transmisie cu o singură viteză în locul unui variator tradiţional şi două electromotoare, unul dintre care funcţionează exclusiv în calitate de generator.

Maşina va avea trei regimuri de funcţionare a sistemului de propulsie: EV Drive (doar electric), Hybrid Drive (regim combinat, agregatul pe benzină lucrând doar ca un încărcător al bateriilor) şi Engine Drive (doar motorul pe benzină, însă la nevoia unei accelerări rapide se activează şi motorul electric).

Toate regimurile enumerate vor putea fi selectate automat de sistemul electronic al SUV-ului, în dependenţă de condiţiile de drum. Ce autonomie are acest CR-V în regim electric nu ni se spune deocamdată.

Pe lângă modelul hibrid, Honda CR-V va fi disponibilă în Europa cu un benzinar VTEC Turbo de 1.5 litri. Cutia de viteze la care va fi cuplat poate fi una manuală cu şase trepte sau un variator CVT. Honda CR-V cu vreun motor diesel nu va exista în Europa!

Premiera europeană a noii generaţii Honda CR-V va avea loc în prima jumătate a anului 2018.

Tot la Salonul Auto de la Frankfurt vom vedea conceptului primului electromobil Honda creat pentru Europa – Honda Urban EV Concept, modelul Jazz facelift şi hatchback-ul Civic cu un nou motor diesel i-DTEC de 1.6 litri (120 CP şi 300 Nm).

Iti place articolul?