in , ,

(foto) Premieră: Honda introduce în Europa noul SUV subcompact HR-V facelift

Honda a dezvăluit primele detalii despre modelul actualizat HR-V, cel mai sofisticat SUV subcompact pe care l-a făcut până în prezent. Noul model are o stilistică îmbunătățită a exteriorului, actualizări la interior și o serie de tehnologii avansate.

Livrările către clienţi vor demara din luna octombrie a acestui an.

https://www.youtube.com/watch?v=ZWEkztin944

Modernizarea designului exterior elegant include o interpretare mai substanțială a limbajului “Solid Wing Face” al Honda, cu un nou panou finisat într-o culoare cromată închisă, care îl înlocuieşte pe cel făcut dintr-o combinaţie de culori negru-crom din zona grilei radiatorului.

Bara de protecție frontală prezintă secțiuni mai adânci de admisie a aerului, găzduiesc lămpile circulare anti ceaţă, iar farurile au acum lentile proiectoare cu cu lumini de zi LED redesenate, ca dotare standard.

În partea din spate, o garnitură de culoare închisă de pe uşa portbagajului reflectă panoul ornamentat din faţă, în timp ce stopurile au devenit fumurii.

Modelele în nivele de echipare superioare vor putea fi dotate cu un nou model de jante din aliaj de 17 inci, iar terminaţia eşapamentului va fi la fel cromată. Farurile și stopurile vor fi full LED, iar carcasele stopurilor vor reda lumina cu un efect întunecat “afumat”.

Honda va oferi o gamă de opt culori exterioare pentru modelul HR-V din gama anului 2019, printre care şi cea metalizată numită Midnight Blue Beam. Celelalte opțiuni cuprind: Milano Red; Platinum White şi Crystal Black într-o finisare perlată; Lunar Silver, Modern Steel, Brilliant Sporty Blue şi Ruse Black într-o finisare metalizată.

Modelul HR-V rămâne la fel de versatil ca niciodată şi include sistemul inovator Magic Seat® al Honda. Scaunele reproiectate pentru șofer și pasagerul din față includ modificări ale pernei și ale spătarului, oferind un suport general îmbunătățit – în special pentru zona umerilor.

Tapițeria standard textilă utilizează acum un material de calitate superioară, în timp ce în nivele de echipare de top prezintă o combinație de material textil și piele cu cusături duble pentru un finisaj mai atrăgător.

Deocamdată Honda nu arată habitaclul modelului în specificaţie europeană, însă iată cu arată interiorul modelului cu volan pe dreapta:

De la momentul lansării pe piaţă, modelul Honda HR-V facelift va fi disponibil cu motorul de 1.5 litri i-VTEC cu aspirație naturală, care oferă o putere mare de 130 CP și cuplu maxim de 155 Nm la 4.600 rpm. Accelerația de la 0 la 100 km/h durează 10.7 secunde când este echipată cu transmisia manuală cu șase trepte sau 11.2 secunde cu CVT-ul opțional. Motorul pe benzină oferă un amestec impresionant de putere și eficiență, consumul de combustibil anunţat, în regim mixt, fiind de 5.3 litri.

Un motor VTEC TURBO cu un caracter mai sportiv va fi valabil din primăvara anului 2019, alături de un motor diesel i-DTEC de 1.6 litri.

Printre altele, Honda afirmă că a îmbunătățit izolarea fonică a modelului HR-V prin adăugarea unor niveluri mai mari de material izolant în jurul mașinii, inclusiv în jurul pereților etanși și al arcurilor roților, a structurii portbagajului și a panourilor ușilor. În funcție de nivelul de echipare, Honda HR-V va putea fi dotat în premieră cu un sistem Active Noise Cancellation. ANC este proiectat pentru a reduce zgomotul cu o frecvenţă joasă din interior, monitorizând astfel de zgomote cu două microfoane instalate în habitaclu și apoi anulându-le cu semnale audio “în fază inversă” redate precis prin difuzoare.

Premiera publică a noului Honda HR-V facelift ar putea avea loc în această toamnă la Salonul Auto de la Paris.

Vezi şi: (video) Noul Honda CR-V se pregăteşte pentru lansare în Europa. Producătorul a oferit detalii despre el

buton subscribe

Honda HR V Europe 2018 2 Honda HR V Europe 2018 3 Honda HR V Europe 2018 6 Honda HR V Europe 2018 7