(foto) Honda va primi comenzi din Europa pentru noul CR-V Hybrid din luna octombrie

Distribuie:
 • 14
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Acum un an, la Salonul Auto de la Frankfurt, Honda a prezentat prototipul primului său SUV hibrid pe care îl va vinde în Europa. Iată că acum automobilul este gata şi producătorul anunţă ca va deschide cartea de comenzi din luna octombrie a acestui an.

Totodată, a făcut publice mai multe detalii tehnice despre noul CR-V Hybrid.

Astfel, în premieră pentru un SUV Honda vândut în Europa, noul CR-V va fi disponibil cu o tehnologie hibridă avansată de propulsie. Sistemul Honda Hybrid Performance dispune de o tehnologie inteligentă Multi-Mode Drive (i-MMD) care cuprinde două motoare electrice, un motor pe benzină cu ciclu Atkinson și un variator care oferă un nivel ridicat de eficiență și rafinament.

Modelul CR-V Hybrid este echipat cu un motor pe benzină i-VTEC de 2.0 litri şi cu patru cilindri, două electromotoare puternice, unul dintre care funcţionează exclusiv în calitate de generator, și un acumulator litiu-ion. Puterea maximă este de 184 CP, iar cuplul maxim generat este de 315 Nm.

Sistemul i-MMD nu folosește o transmisie convențională, în schimb, o unitate mai compactă care are un singur raport de angrenaj fix, pentru a crea o legătură directă între componentele aflate în mișcare și un transfer de cuplu mai uşor. Acest format înseamnă că sistemul Honda este mai rafinat decât un e-CVT planetar, care se găsește de obicei în alte vehicule hibride.

Tehnologia unică i-MMD a Honda este așa-numită, deoarece se schimbă inteligent și automat între trei moduri de conducere pentru a oferi cea mai mare eficiență posibilă. Aceste moduri includ:

 • EV Drive – extrage energia din pachetul de baterii litiu-ion pentru a alimenta motorul electric și a pune în mişcare roțile (cu motorul pe benzină oprit);
 • Hybrid Drive – motorul pe benzină alimentează un al doilea motor-generator care suplimentează energia electrică din acumulator;
 • Engine Drive – un mecanism cu ambreiaj blocant creează o legătură directă între motorul pe benzină și roți.

În majoritatea situațiilor de condus urban, CR-V Hybrid va schimba automat modurile Hybrid Drive și EV Drive pentru o eficiență optimă. În regim Hybrid Drive, puterea excesivă a motorului pe benzină poate fi de asemenea redirecționată pentru a reîncărca bateria prin intermediul motorul-generator. Modul Engine Drive este setat pentru a fi cel mai eficient în condiţii de viteză de croazieră pe autostrăzi.

La viteze moderate, noul CR-V Hybrid va putea rula în mod obișnuit în EV Drive pentru mai mult de jumătate din timpul călătoriei, în timp ce la viteze mai mari, mașina va fi în Drive EV pentru aproximativ o treime din timp. Software-ul de control al sistemului i-MMD va decide în mod constant când să schimbe aceste moduri pentru a maximiza eficiența în funcție de situație și de mediul înconjurător, fără implicarea şoferului.

Honda afirmă că modelul cu tracţiune faţă va putea consuma în regim mixt 5.3 litri la 100 de km parcurşi, iar cel cu tracţiune integrală – 5.5 litri de benzină.

Inginerii care s-au ocupat de CR-V Hybrid au muncit din greu pentru a se asigura că transferul dintre sursele de alimentare, inclusiv funcția de pornire a motorului după ce a staţionat (Stop-Start), este practic imperceptibilă pentru pasageri. Transferul neted al cuplului înseamnă că nu există smucituri sau un răspuns nedorit simţit în pedale sau volan, iar sistemul de propulsie care este practic silenţios înseamnă că pasagerii dintr-un CR-V Hybrid se vor bucura de o liniște deosebită.

Sistemul i-MMD a fost reglat pentru a oferi o senzație liniară prin accelerare, cu o calibrare optimizată între accelerație și răspunsul sistemului de propulsie, pentru a asigura că zgomotul motorului se potrivește cu așteptările șoferului.

Honda CR-V Hybrid are un ecran unic cu o interfață informativă (DII), care afișează starea curentă a unității de propulsie și permite șoferului să înțeleagă modul în care sursele de energie se combină pentru a alimenta vehiculul. Mai indică încărcarea acumulatorului litiu-ion, graficul fluxului curentului de alimentare și starea de reîncărcare a sistemului.

Producția lui Honda CR-V Hybrid pentru piețele europene va începe în octombrie 2018, iar primele livrări către clienți vor începe în primele săptămâni ale anului 2019.

Vezi şi: (video) Noul Honda CR-V se pregăteşte pentru lansare în Europa. Producătorul a oferit detalii despre el

GALERIE FOTO (Honda CR-V Hybrid Prototype a rămas la exterior similar cu modelul de serie):


Distribuie:
 • 14
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...