in ,

(foto) Hyundai a lansat noul Tucson Sport

Compania Hyundai a prezentat în premieră şi cam departe de ochii lumii versiunea Sport a popularului crossover Tucson. Maşina este disponibilă pe piaţa auto din Africa de Sud.

Hyundai Tucson Sport 5

Comparativ cu un Hyundai Tucson obişnuit, varianta Sport se deosebeşte la exterior printr-un kit aerodinamic, compus din bare de protecţie modificate, cu un pseudo difuzor încorporat, alături de nişte praguri noi.

Exteriorul maşinii se mai remarcă prin nişte jante din aliaj de 19 inci de culoare neagră, două terminaţii duble ale eşapamentului şi o inscripţie “Turbo” pe uşa portbagajului. Railings-urile de pe acoperiş sunt vopsite într-o culoare argintie.

Potrivit Cars.co.za, modificări în habitaclu nu s-au făcut. Fiecare client îşi va putea alege culoarea tapiţeriei din cele disponibile.

Hyundai Tucson Sport 4

Noul Hyundai Tucson Sport va fi disponibil în Africa de Sud cu un propulsor turbo pe benzină, care are un volum de 1.6 litri. Puterea acestuia a fost mărită de la 177 la 204 CP, iar cuplul maxim este egal cu 295 Nm.

Motorul va lucra împreună cu o transmisie manuală cu şase trepte. Tracţiunea a rămas pe puntea din faţă.

hyundai tucson sport 2

În lista de dotări a noului Hyundai Tucson Sport se poate găsi printre altele: sistem ESP, şase airbag-uri, sistem de climatizare, senzori de ploaie, sistem multimedia cu ecran tactil, cameră video spate, etc.

Deocamdată nu există informaţii dacă modelul va ajunge şi pe alte pieţe.

Vezi şi: Hyundai Tucson şi alte două modele vor fi „înfierbântate” de subdiviziunea N Performance