in ,

(foto) Iată ce construcţie complexă va ascunde sub caroserie hipercarul Mercedes cu 1000 de CP

Înainte de startul cursei de 24 de ore de la Nurburgring, desfăşurată în weekend-ul care a trecut, compania Mercedes-Benz a decis să dezvăluie mai multe detalii despre ce va pune în mişcare hipercarul Mercedes-AMG Project One – primul automobil cu motor folosit de monoposturile din Formula 1 şi omologat pentru drumurile publice.

Vezi şi: (foto) Noul Mercedes-AMG GT3 Edition 50 va fi făcut în doar cinci exemplare

Ni se spune că propulsorul cu ardere internă, un V6 care se va roti până la 11.000 de rpm (maxim 13.500 potrivit zvonurilor), a fost preluat de la maşina folosită de echipa Mercedes în sezonul Formula 1 din anul 2015, însă care va avea mai multe modificări. A fost înlocuit arborele cotit, pistoanele și a fost reprogramată unitatea de control electronic.

Toate aceste operaţiuni au fost necesare pentru a prelungi durata de viaţă a motorului (aceasta va fi de aproximativ 50.000 de kilometri).

Vezi şi: Un viitor proprietar al hipercarului Mercedes-AMG a dezvăluit cât de sălbatică este maşina

Alături de propulsorul pe benzină, în spate vor lucra două electromotoare: unul este responsabil pentru funcţionarea continuă a turbo compresorului, iar al doilea asistă la rotirea arborelui cotit.

Încă două motoare electrice se vor afla pe puntea din spate şi vor servi drept o forță motrice pentru energia stocată în acumulatorii care au o capacitate de 800 de volţi. Autonomia în regim electric este estimată la 30 de kilometri.

Cutia de viteze va fi una robotizată cu opt rapoarte.

Vezi şi: S-a aflat preţul de start al Mercedes-ului cu 1000 de CP şi un „minus” pe care îl va avea

Se crede că greutatea totală a lui Mercedes-AMG Project One va fi de 1.300 de kilograme, iar puterea totală va depăşi 1.000 de CP. Respectiv, raportul putere/greutate va fi mai mare decât al unui Bugatti Chiron.

Şeful Mercedes-AMG, Tobias Moers, a declarat într-un interviu că deseori aude de la potenţialii clienţi întrebări despre deservirea acestei maşini.

De exemplu, dacă va fi necesar un grup de mecanici profesionişti pentru intervenţii, aşa cum îi este necesar unui monopost F1 în timpul cursei? Răspunsul este nu! Aceasta va fi o maşină obişnuită pe care o veţi putea parca în faţa casei sau în garaj. De asemenea, acesta va trebui alimentat cu benzină care nu trebuie să aibă o cifră octanică mai mică decât 98″.

Amintim că premiera mondială a celei mai performante maşini făcute de Mercedes-AMG va avea loc la Salonul Auto de la Frankfurt.

Sursă foto: blog.mercedes-benz-passion.com

Iti place articolul?