in

(foto) Ikarus a prezentat prototipul unui autobuz electric. Îl va produce în serie din 2019

Electrobus Europe Zrt., o companie mixtă formată din producătorul legendar de autocare Ikarus din Ungaria și CRRC Urban Traffic Kft. deţinută de chinezi, au prezentat prototipul unui autobuz electric numit complet Ikarus-CRRC IC 1211 U CityPioneer.

Locuitorii din Székesfehérvár, un oraş ungar aflat la aproximativ 65 km sud-vest de capitala ţării vecine României, au avut ocazia să-l exploreze printre primii.

Prototipul este produsul a mai mult de un an de muncă, fiind asociată într-un vehicul tehnologia de propulsie electrică a companiei CRRC cu experienţa Ikarus în producerea de caroserii de autobuze, a declarat președintele Ikarus, Gábor Széles. Producția în serie a lui CityPioneer va începe anul viitor, a adăugat el.

Gu Yifeng, care conduce filiala maghiară a CRRC, a declarat că producția de autobuze, destinată piețelor europene, ar crea mai multe locuri de muncă la Ikarus și ar putea da un impuls mărcii naționale maghiare în revenirea în forţă.

Vezi şi: (video) Premieră mondială: Revoluţionarul autobuz electric Mercedes-Benz eCitaro

Autobuzul CityPioneer cu podea joasă este alimentat de un motor sincron cu magnet permanent tDrive-MD2021 care produce 326 de CP. Energia electrică este stocată într-un set de acumulatori din fosfat de litiu cu o capacitate de 313 kW. Autonomia variază între 200-260 de ore, iar bateriile se pot reîncărca în 5-6 ore. Viteza maximă de deplasare este de 80 de km/h.

Autobuzul are dimensiuni de 12 metri în lungime, 2.540 în lăţime şi 3.280 mm în înălţime. Mai are trei uşi, o capacitate de 76+1 locuri şi o greutate de 18 tone. De asemenea este dotat cu faruri şi stopuri LED, panouri LED de informare, sistem de climatizare, sistem de acces pentru persoanele cu dizabilităţi, cameră video spate şi altele.

Compania Electrobus Europe intenționează să mai producă prototipuri de autobuz electrice compacte, dar şi autobuze electrice articulate în a doua jumătate a anului viitor.

Vezi şi: (update) Videoclipul zilei: Un Ikarus 260, condus cu viteză pe un drum în rampă ca o maşină de curse

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?