in , ,

LOLLOL COOLCOOL

(foto/update) Poţi vedea cum arată noile BMW M3 şi BMW M4 Coupe înainte de premieră. Primele imagini

(update 22.09.2020) Camuflajul de pe prototipul noului BMW M3 ne-a înşelat! Sedanul sport va dispune de un design similar noului M4 Coupe în ceea ce priveşte partea frontală. Respectiv, ambele maşini vor împărţi aceeași grilă de radiator verticală şi cu lame orizontale.

Încă o diferenţă notabilă sunt farurile. Cele de pe BMW M4 vor fi folosite şi de BMW M3, comparativ cu cele pe care le utilizează un obişnuit Seria 3. Un asemenea truc am văzut şi la Audi, de exemplu: noul RS 6 Avant foloseşte farurile lui RS 7 Sportback.

Acestea ar fi primele fotografii oficiale cu maşinile, care au scăpat online înainte de premieră. Aceasta din urmă este programată pentru ziua de mâine, 23 septembrie! Staţi aproape pentru a afla în scurt timp detalii despre modele, dar şi cât costă.

Pentru comparaţie, încă actuala faţă a modelelor BMW M3 şi M4

(update 13.08.2020) (video) BMW a făcut anunţul oficial! Se întâmplă exact după 20 de ani de la prezentarea “conceptului”


(update 01.07.2020) (video) Oficial: Noile BMW M3 şi M4 vor avea versiuni Competition! Premieră în septembrie


(update 25.06.2020) Noul BMW M3 G80 va păstra totuşi grila de radiator în forma şi dimensiunea în care a apărut standard pe noua generaţie Seria 3 şi nu va dispune de una în stilul noii Seria 4/M4 aşa cum s-a crezut anterior, ca urmare fiind create şi o serie de imagini render.

Drept dovadă a acestui lucru sunt primele imagini video dinamice oficiale cu modelul BMW M, publicate astăzi pentru a oferi un insight exclusiv asupra dezvoltării sedanului de înaltă performanță pe cea mai dificilă pistă de teste din lume – Nordschleife de pe Nurburgring.

Aflăm deci oficial că noul BMW M3 va fi disponibil la alegere în una din două opţiuni de tracţiune: standard pe puntea din spate doar, ori în premieră pentru M3 cu noul sistem M xDrive!

Reprezentanţii BMW M au mai dat de înţeles că spre deosebire de vechea generaţie, noul M3 va avea o suspensie mai bună, o direcţie care răspunde mai bine comenzilor, un sistem de stabilizare resetat, un diferenţial M de nouă generaţie, DSC cu setări diferite, etc.

Se mai spune despre prezenţa unui măsurător de coeficient de fricţiune, prin care maşina va “simţi” nivelul de aderenţă dintre suprafaţa drumului şi roţi.

Din imagini spion disponibile mai putem observa că pentru model va mai exista o opţiune de scaune, tip scoică, mai uşoare şi semnificativ mai profilate (să fie rezervate doar pentru M3 CS?) Astfel, în total ar putea exista trei variante de scaune pentru noul M3: cele standard cu tetiere detaşabile şi reglabile, M multifuncţionale cu tetiere integrate şi logo BMW iluminat în regiunea capului pasagerilor (aşa cum sunt cele din prima imagine), dar şi cele noi care sunt mai subţiri şi la fel dispun de tetiere integrate.


(update 05.06.2020) Noul BMW M4 Coupe a fost surprins în realitate! Iată cum arată cu noua grilă

Noul BMW M4 Coupe a fost surprins în realitate după doar câteva ore de la premiera noii generaţii Seria 4 Coupe! Iată cum arată cu noua grilă de radiator specifică, cu lame orizontale!

Premiera tandemului M3 Sedan şi M4 Coupe va avea loc oficial în luna septembrie din acest an.

Iată cum ar arăta automobilul sport în proporție de peste 90% în cele mai noi imagini render:


(update 06.02.2020) Noul BMW Seria 4 va arăta astfel! Iată dovada

La scurt timp după ce în spaţiul online au apărut nişte imagini render, realizate foarte minuţios de cei de la AutoExpress, despre care se crede că au văzut automobilul pe viu, iată că recent s-au scurs şi primele imagini cu noua generaţie BMW Seria 4, gata pentru debut.

Şi îi este inevitabilă apariţia! Vorbim despre noua grilă de radiator pe care bavarezii o vor introduce intenţionat, anunţând acest lucru încă prin conceptul acestui coupe.

În loc de inserțiile tradiționale cu lame verticale, această mașină are același design “punctat” al grilei de radiator ca modelele actuale M Performance. Mai putem observa că farurile şi stopurile se vor deosebi cardinal de cele ale noii generaţii BMW Seria 3, fiind făcute în stilul celor de pe coupeul de top BMW Seria 8.

Cel mai probabil exemplarul din imagini este viitorul BMW M440i xDrive sau M440d xDrive. În primul caz va avea sub capotă un motor TwinPower Turbo de 3.0 litri şi cu şase cilindri în linie, care va livra 374 de CP, fiind cuplat la o cutie de viteze automată în opt trepte, prin care toată puterea este trimisă tuturor celor patru roţi.

Iată deci cum va arăta pe modelul de serie:


(update 30.10.2019) Şeful BMW M, despre imaginile cu formele noilor BMW M3 şi Seria 4

Lansarea noilor modele BMW M3 și M4 este amânată până în 2021! Acest lucru a fost anunțat în cadrul BMW M Festival de pe circuitul Kyalami din Africa de Sud de către șeful diviziei sportive a companiei, Markus Flasch. Potrivit acestuia, dezvoltarea maşinilor de serie va mai dura suplimentar încă 12 luni, adică vor ajunge în cel mai bun caz pe linia de asamblare până la sfârșitul anului 2020.

La fel, Markus Flasch a mai menționat că noile BMW M3 și M4 vor fi disponibile atât cu o cutie de viteze manuală, cât şi cu una automată, tracţiunea va putea fi pe puntea din spate sau integrală, iar procesul de electrificare nu le va afecta.

Cât priveşte imaginile de mai jos care s-au scurs în spaţiul online, managerul a confirmat autenticitatea lor, doar că reprezintă nişte exemplare pre-serie, prototipuri. Respectiv, noua generaţie BMW Seria 4 chiar va avea grila uriaşă de radiator.


(24.10.2019) Imagini cu spatele noului BMW M3 şi faţa noii Seria 4. În primul caz e ok, în al doilea nu prea

O fotografie a viitorului BMW M3 Sedan în caroserie G80, fără camuflaj, a apărut în spaţiul online recent. Se presupune că imaginea a fost realizată pe linia de asamblare a unei uzine BMW, ceea ce înseamnă că producţia de maşini pre-serie a început, iar premiera este forte aproape.

Noul BMW M3 va păstra sub capotă un motor biturbo cu şase cilindri în linie şi un volum de 3.0 litri, însă puterea sa va creşte în funcţie de versiuni până la 480-510 CP. Nu se exclude că pur şi simplu va fi transferată motorizarea de pe noile BMW X3 M şi X4 M. Totuşi, principala noutate pe acest model va fi introducerea unui sistem de tracţiune integrală cu funcţie de livrare a puterii pe puntea din spate doar.

Din punct de vedere stilistic, putem observa că automobilul va fi în continuare recunoscut prin eşapamentul cu două terminaţii duble, perechile fiind apropiate de centrul barei de protecţie. Va mai avea reflectoare verticale pe bara de protecţie şi o muchie specifică pe capacul portbagajului, în rol de spoiler. Iar difuzorul de aer va continua să fie standard vopsit în culoarea caroseriei.

Premiera noului BMW M3 ar putea avea loc în noiembrie la Salonul Auto de la Los Angeles, deşi acolo va s-a anunţat deja oficial că îşi va face debutul public noul M8 Gran Coupe.


Dar mai nou în spaţiul virtual a apărut această imagine. O astfel de scurgere de informaţii din interiorul BMW într-un interval atât de scurt de timp nu s-a mai văzut. Fotografia ne arată noua grilă de radiator pe care o va adopta atât noul BMW M4 G82 (posibil şi întreaga Seria 4), dar şi după cum se zvoneşte noul BMW M3 G80!

Şi din câte se pare este adevărat! BMW bagă mâna în foc şi va face aceste modele cu un nou concept de grilă, prezentat preliminar pe BMW Concept 4, care nu va mai fi conectată cu blocurile optice ale farurilor, ci se va extinde pe plan vertical fiind una cu bara de protecţie.

Iată cum arată un prototip de teste al noului BMW M3. Grila superioară a rămas deocamdată cea standard de pe Seria 3, deşi în bara de protecţie se pot remarca contururile grilei sus afişate.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Într-un final, iată cum ar putea arăta aproximativ noul M3 dacă toate aceste lucruri se vor adeveri:

Iti place articolul?