in ,

(foto) În Chişinău a fost surprinsă o Lada cu nişte numere de înmatriculare despre care puţini cunosc

Un participant la traficul din capitală a surprins un automobil cu numere de înmatriculare moldoveneşti pe care le-a văzut pentru prima dată în viaţa lui. Fotografia a fost încărcată pe o reţea de socializare, acolo de unde a aflat ale cui sunt.

Numerele din seria DG, urmate de patru cifre, au fost create special pentru fostul Departament al Grănicerilor.

FOTO: facebook.com/plagov.ion

Vezi şi: (foto) Două cele mai fiţoase numere de înmatriculare de pe maşini ale MAI-ului moldovenesc

Fondată inițial cu titulatura Trupele de Grăniceri (10.06.1992), reorganizată apoi în Departamentul Trupelor de Grăniceri al Republicii Moldova (23.12.1999) şi ulterior în Serviciul Grăniceri al Republicii Moldova (23.04.2005), până la reforma din 2012 structura era o ramură componentă a Forțelor Armate ale Republicii Moldova.

Pe 1 iulie 2012 a intrat în vigoare “Legea Nr.283 din 28.12.2011 cu privire la Poliția de Frontieră”, conform căreia Serviciul Grăniceri este reorganizat în Poliția de Frontieră și transmis în subordinea Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova. De atunci, automobilele din dotare sunt înmatriculate cu numere din seria MAI, urmată de patru cifre.

Respectiv, astfel de plăcuţe cu numere de înmatriculare au existat pe diverse autovehicule din anii ’90 şi până în 2012. De atunci, acestea nu se mai produc, însă interesant că rămân în continuare valabile şi până în ziua de astăzi.

Vezi şi: (foto) Numere de înmatriculare diplomatice pe un VAZ 21011? În Moldova este posibil

FOTO: facebook.com/igor.vazdautan.9

Iată unele şi pe o Lada Niva:

FOTO: facebook.com/nicu.teterea

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi imagini foto/video pe pagina noastră de Facebook, pe blog la secţiunea Contact sau la adresa [email protected], iar noi o vom transforma în ştire!

Iti place articolul?