in

(foto) În Germania poate fi comandat pick-up-ul Mercedes-Benz X-Class X²

Un nou model “pus la pătrat” de Mercedes-Benz. Nu vorbim despre o maşină exclusivă care este valabilă într-o ediţie limitată aşa cum a fost Mercedes G 500 4×4², ci de un pachet off-road numit X² pentru noul pick-up X-Class.

Principala caracteristică a acestui set de opţiuni este posibilitatea de a ridica maşina şi mai mult deasupra pământului.

Pentru ediția specială X-Class, garda la sol a fost mărită cu 70 de mm şi acest lucru nu este doar benefic pentru trecerea prin vaduri de apă mai adânci sau abordarea mai bună a unghiurilor rampelor/pantelor, dar în paralel permite găzduirea unor anvelope de dimensiuni mai mari. Distanţa de la suprafaţa pământului până la şasiu constituie acum 30 de centimetri, în timp ce maşina se va putea menţine stabil până la aproximativ 49.8°.

Pachetul mai aduce pe X-Class un set de anvelope pentru off-road Mickey Thompson Baja Radial STZ de dimensiuni 265/60-18, care acoperă nişte jante vopsite într-un negru mat de mărimi 18×8.5. Anvelopele sunt uimitoare în afara asfaltului, dar sunt special concepute pentru a fi utilizate şi pe șosele, cu mai multă siguranță pe suprafeţe umede şi îngheţate.

Un “X² Body Kit” este un kit de ridicare care eliberează corpul maşinii de cadru și apoi îl ridică cu distanțiere și brațe. Avantajul imbatabil al acestui lucru este că întreaga geometrie a osiei vehiculului este menținută. Aceasta înseamnă că arborii de antrenare și cardanele rămân în poziție și nu sunt modificați prin unghiuri de îndoire. Acest lucru nu are ca rezultat nici uzura mai mare, nici zgomot suplimentar.

Doar aceste dotări sunt incluse în X² OffRoad-Paket şi costă 5.056 de euro.

Dar asta nu este tot? Alte opţiuni noi pentru X-Class includ pachetul X² Unique Color, care costă 4.165 de euro. Prin el, clienţii îşi pot personaliza automobilul cu una din cele peste 100 de culori disponibile pentru exterior. Pick-up-ul nu va fi vopsit în roz sau galben, ci va fi acoperit cu o folie de calitate, care nu doar va proteja caroseria, ci va putea fi scoasă uşor la dorinţă.

Nuanţele foliilor pot fi strălucitoare, mate, metalizate, cu textură periată sau similară fibrei de carbon, etc.

Un alt pachet de protecţie a benei costă 4.606 euro şi poate aduce un capac sub forma unei role sau unul dur, alături de alte accesorii care vor face maşina mai stilată.

Clienţii mai pot alege un pachet de climatizare de 2.499 de euro care aduce un încălzitor auxiliar suplimentar şi o telecomandă pentru controlul acestuia, dar şi un pachet X² Design în valoare de 2.368 de euro ce include: folii pentru a face geamurile fumurii, autocolante pentru caroserie şi diverse elemente ale caroseriei, realizate într-o culoare contrastantă lucioasă preferată.

Toate aceste pachete pot fi comandate doar pe modelele X 250 d 4MATIC şi X 350 d 4MATIC, cu motoare cu 190 şi 258 CP, în nivele de echipare Power Edition, şi doar deocamdată exclusiv în centrele Mercedes din Munchen, Stuttgart, Nurberg şi Augsburg.

Maşinile costă în Germania 47.190 şi 53.490 de euro respectiv, iar dacă se optează pentru toate pachetele oferite opţional, la aceste sume se mai adaugă alţi 18.694 de euro.

Iti place articolul?