in ,

(foto) În viitor, cheile automobilelor ar putea include acest dispozitiv util creat de Honda şi Hitachi

Compania Honda şi Hitachi au anunţat despre o colaborare pentru a dezvolta şi crea prototipul unui alcoolmetru, care va putea fi integrat în cheile automobilelor.

Un astfel de dispozitiv va bloca pornirea motorului, dacă va detecta că cel care s-a aşezat în spatele volanului este în stare de ebrietate.

Honda-Hitachi-1

Partenerii dau asigurări că dispozitivul nu poate fi înşelat (spart) şi poate face diferenţa dintre respiraţia umană şi vapori de apă/alte tipuri de gaze. Alcoolmetrul dezvoltat de specialiştii niponi va putea afişa nivelul de alcool în sânge timp de 3.0 secunde din momentul expirării.

De asemenea, nivelul de alcool în sânge poate fi afişat pe ecranul multimedia al automobilului. Dacă norma va fi depăşită, sistemul va bloca în mod automat sistemul de pornire şi nu va permite maşinii să se deplaseze.

Honda-Hitachi-2

Dezvoltatorii au mai menţionat că dispozitivul lor are un avantaj faţă de cele existente în prezent în automobile (staţionare). Şoferul va putea afla din timp dacă i se permite să conducă, fapt care ar diminua “ispita” de a se aşeza la volan.

Honda şi Hitachi planifică să continue testarea dispozitivului, după care să îl introducă pe piaţă. Mai multe detalii vor fi făcute publice în timpul prezentării alcoolmetrului, pe 12 aprilie, în cadrul SAE World Congress din Detroit.

Sursa: kolesa.ru