in ,

AngryAngry LOLLOL WTFWTF LoveLove COOLCOOL

(foto) Încălcare gravă în centrul capitalei. De ce un echipaj de poliţie aflat în preajmă nu a reacţionat

La adresa redacţiei ne-au fost expediate o pereche de fotografii care ne arată o situaţie despre care un urmăritor AutoBlog.MD s-a uimit în această dimineaţă. Conducătorul unui SUV de marcă Mercedes-Benz a fost surprins în flagrant încălcând nu doar regulile de circulaţie, ci şi limitele bunului simţ.

incalcare sofer Mercedes Tighina 0

Deşi prin capitală în ultimele săptămâni şi aşa se circulă cu dificultate, iar orice obstacol sau parcare aiurea poate spori şi mai mult prezenţa ambuteiajelor, pe unii şoferi nu-i “doare în cot” deloc de situaţie şi caută numai cum să ajungă la destinaţii conform propriilor reguli sau cum să-şi îndeplinească alte mofturi.

Conducătorul SUV-ului din imagini a blocat temporar deplasarea normală şi în siguranţă a tuturor participanţilor la trafic ce tocmai porniseră la culoarea verde a semaforului de la intersecţia străzilor Tighina cu Bucureşti. Tipul s-a oprit în mijlocul intersecţiei, a conectat semnalizatorul de direcţie spre stânga şi s-a apucat să meargă la vale, pe bordură şi pe trotuar, asta pentru că partea carosabilă era ocupată complet.

Manevrele neregulamentare le-au văzut mai mulţi ochi şi tindem să credem că şi ocupanţii unei maşini a Direcției de Poliție a mun. Chișinău, însă echipajul nu a reacţionat nici într-un fel şi şi-a continuat drumul după ce a urcat pe strada Tighina şi a făcut la dreapta pe strada Bucureşti.

incalcare sofer Mercedes Tighina 1

Şi există o explicaţie oficială de ce reacţia echipajului de poliţie a fost zero! Conform legislaţiei actuale doar echipajele de poliţie ale INSP au dreptul să-l someze, să-l tragă pe dreapta şi să-l sancţioneze pe loc!

Echipajele Direcției de Poliție a mun. Chișinău, dacă observă încălcări ale RCR, pot soma şi opri astfel de şoferi, însă nu mai mult, urmând ca ulterior să-i solicite pe colegii lor de la INSP la faţa locului pentru a documenta încălcările propriu-zise, având grijă ca până la venirea lor să le interzică contravenienților deplasarea.

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă/riscantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi imagini foto/video prin secţiunea Contact, pe pagina noastră de Facebook sau la adresa [email protected], iar noi o vom transforma în ştire care va fi auzită şi de autorităţi!