in , ,

(foto) Începând cu 13 martie 2018, noul Polestar 1 poate fi precomandat în 18 ţări

Polestar, noul brand de performanță electrică, a organizat o prezentare publică în premieră a primului său model la Salonul Auto de la Geneva. Debutul european a urmat după dezvăluirea la nivel mondial în Shanghai, China, la sfârșitul anului 2017.

De asemenea, la Geneva Motor Show a fost anunţată data startului înregistrării precomenzilor pentru automobil, dar şi startul construcției sediului central al companiei Polestar.

EXCLUSIV! Am văzut noul Polestar 1 în realitate: GENEVA 2018: Standul Volvo – Reportaj Video AutoBlog.MD

“Aceasta este lansarea publică a noului Polestar 1 și a noului nostru brand de performanță electrică. Electromobilitatea este principalul obiectiv al industriei de automobile de astăzi, iar Polestar este în centrul acestei dezvoltări, introducând mașini electrificate de clasă mondială, alături de servicii și oferte concentrate asupra clienților”, a declarat Thomas Ingenlath, Chief Executive Officer al companiei Polestar.

“Până în prezent, am primit un interes din partea a peste 6.000 de clienți potențiali care îşi doresc un Polestar 1 – un număr care a început să se acumuleze din momentul în care mașina a fost dezvăluită. Cu planurile noastre actuale de a produce 500 de mașini pe an, este posibil să depășim potențialul nostru de producție în aceste etape timpurii. Această recepție pozitivă a lui Polestar 1 ne încurajează cu adevărat şi arată că propunerea brandului “Pur, Progresiv, Performanță” rezonează foarte bine cu clienții”, a adăugat şeful Polestar.

Vezi şi: Peste 5.000 de oameni vor să-şi cumpere un Polestar 1. Ultimii din aceştia îl vor primi peste 10 ani?

Polestar va deschide o carte de precomenzi pentru Polestar 1 începând cu ziua de mâine, 13 martie 2018, cu o solicitare către lista potențialilor clienți de a plăti un depozit complet de 2.500 de euro. Precomenzile se vor deschide pe cele șase piețe de lansare inițiale anunțate în ianuarie: China, Statele Unite, Suedia, Germania, Norvegia și Olanda. Totodată, vor fi deschise simultan pentru precomenzi, alte 12 pieţe: Elveția, Marea Britanie, Belgia, Finlanda, Franța, Polonia, Austria, Spania, Italia, Danemarca, Portugalia și Canada.

“Vom deschide precomenzile pentru Polestar 1 pe 18 piețe care acoperă în jur de 95% din interesul geografic din partea potențialilor clienți Polestar 1”, a continuat Thomas Ingenlath.

“Depozitul acționează ca un substituent în coada formată pentru Polestar 1 și suntem încântați să vedem cum răspunsul inițial se traduce în precomenzi”.

Experiența consumatorilor primului şi viitoarelor produse Polestar se bazează pe un nou model de abonament, în care clienții vor putea utiliza maşina Polestar timp de doi sau trei ani.

Oferit cu o serie de beneficii conectate și la cerere, cum ar fi serviciile de preluare și de livrare, modelul de abonament fără plată preliminară şi all-inclusive a fost proiectat pentru a face uz de tradiția de a deţine un autovehicul, cu o singură taxă lunară care include asigurea şi întreţinerea, lucruri care îi vor permite clientului să se concentreze asupra plăcerii de a conduce.

De asemenea, clienții vor putea achiziționa Polestar 1, dacă este dorit.

Salonul Auto de la Geneva marchează și începerea unui turneu mondial pentru Polestar 1. Alte evenimente regionale sunt planificate în China, Statele Unite și în alte părți ale Europei, ceea ce va permite clienților, potențialilor abonați și fanilor brandului să vadă noul Polestar 1 în piețele cheie, până la începutul producției la mijlocul anului 2019.

Toate detaliile despre maşină: (foto/video) Premieră mondială: Polestar 1 – coupe care produce 600 de CP şi 1000 Nm de cuplu

De asemenea, Polestar a anunţat că a început să-şi construiască un sediu central în Torslanda, Suedia, în același campus unde se află sediul central şi uzina Volvo Cars.

Designul interior și exterior a fost finalizat de arhitecții suedezi renumiți, Bornstein & Lyckefors, în strânsă colaborare cu Polestar.

“Am creat un cub fără compromisuri și minimalist ca principală caracteristică a clădirii care, prin soluțiile și detaliile sale tehnice, creează o legătură clară între arhitectură și designul de produs modern”, a spus Per Bornstein of Bornstein & Lyckefors. 

“Una dintre caracteristicile sale unice de design este o fațadă albă realizată în întregime din sticlă, care permite aproximativ 60% din lumina naturală să pătrundă la interior”.

Noua clădire de birouri a Polestar are trei nivele și oferă 3.800 de metri pătrați de spații pentru birouri, pentru până la 200 de angajați (de la 110 angajați Polestar care se află deja în Suedia), precum zone pentru expoziţii şi locuri de parcare.

Construcția noului sediu va fi finalizată în septembrie 2018.