in ,

LOLLOL AngryAngry LoveLove OMGOMG COOLCOOL WTFWTF

(foto) Incredibil, dar adevărat! Materiale de construcție s-au găsit sub capota mai multor Tesla Model Y

Proprietarii noului Tesla Model Y continuă să se minuneze de calitatea asamblării acestui electromobil. După ce posesorii s-au plâns de o caroserie vopsită prost, zgârieturi, murdărie şi fire desprinse pe tapiţerie, garnituri din cauciuc nefixate bine la uşi, spaţii cu o diferenţă vizibilă între panourile caroseriei şi alte lucruri, iată că mai nou, sub capotă, sau găsit câteva elemente de fixare folosite de regulă în crearea/întreţinerea de mobilier, dar şi bandă adezivă!

Șase luni au trecut de la momentul startului livrărilor, dar problemele de calitate nu par să fi dispărut. De altfel, tindem să credem că Model Y pentru piaţa europeană, care va fi produs la fabrica ce se construieşte în Germania, nu se va deosebi cu nimic.

Tesla Model Y wood elements fixing radiator 0

Pe forumul Tesla Motors Club au apărut mesaje în care automobiliști povestesc despre o fixare artizanală descoperită la unul dintre radiatoare din partea frontală a crossoverului. Curios este faptul că proprietarul unui Model Y, originar din statul Georgia, care a fost primul care a descoperit acest (nu ştie cum să îi spună), a intervenit sub capotă pentru a corecta un alt defect – decalajele dintre panouri pe care Tesla a refuzat să le elimine.

Sub placare a dat ochii cu un radiator utilizat pentru răcire, care avea ataşate cu bandă adezivă mai multe suprapuneri de protecție pentru mobilier. De obicei, astfel de elemente sunt montate pe mese şi noptiere astfel încât copiii și animalele să nu se rănească dacă se lovesc de acestea.

Scopul acestor piese în mașina electrică nu este complet clar şi nici în catalogul oficial de piese de schimb nu există măcar, ceea ce ar putea explica cât de cât prezenţa acestora. Probabil, soluţia bizară este utilizată pentru a proteja radiatorul de la posibila deteriorare în cazul în care ar fi fost prins cu o clemă din metal.

Proprietarii de alte crossovere la fel au găsit “inovaţia” după descoperirea făcută de bărbatul de mai sus, însă culorile şi dimensiunile elementelor folosite erau la toţi diferite. Mai mult, în unele cazuri nu au fost tăiate, ci rupte, ca şi cum bucăţile de lemn s-ar fi rupt din grabă pe genunchi.

“Cineva a mers în cel mai apropiat Home Depot (o reţea de supermarket-uri de materiale de construcţie) pentru a îndeplini mai rapid performanța necesară trimestrial”, a declarat ironic unul dintre membrii forumului.

Cercetările ulterioare au arătat că piesele de mobilier nu se găsesc pe toate Model Y produse și că Tesla a folosit şi căptușeli regulate din poliuretan cu suporturi verticale pentru a preveni deplasarea clemei, dar fie acestea nu au mai existat în stoc, fie și-au arătat lipsa de fiabilitate. În plus, a fost găsită şi o variantă de fixare cu colțuri transparente din plastic.

Modul de fixare a radiatorului în perioada celor şase luni de zile ar fi putut fi schimbat, însă cei de la Tesla, aparent, cred până în prezent că și așa va merge. Nu trebuie de uitat că preţul de start al unui Model Y este de 49.990 de dolari în SUA!

Vezi şi: