in , ,

(foto) Inovaţie germană: Continental a creat un volan cu padele tactile

Compania Continental a arătat prototipul unor padele de după volan, cu ajutorul cărora pot fi manipulate şi controlate diverse funcţii ale automobilului. În dezvoltarea acestora a fost folosit un senzor de tip time of flight care are integrată o cameră 3D, împreună detectând poziţia mâinilor pe volan cu o precizie foarte înaltă.

conti-gesture-control-steeringwheel-1

Tehnologia permite schimbarea meniurilor de pe panoul de bord, selectarea compoziţiilor muzicale şi indicarea sistemului de navigare punctul terminus al traseul stabilit anterior.

conti-gesture-control-steeringwheel-2

De asemenea, prin gesturi se poate răspunde la apeluri. Este necesar doar de a ridica degetele în sus, nefiind necesar ridicarea totală a mâinii de pe volan.

conti-gesture-control-steeringwheel-3

Tehnologia Continental va fi implementată în viitor pe majoritatea maşinilor de serie. În prezent, sunt disponibile doar butoane tactile amplasate pe volan, de exemplu pe noul Mercedes-Benz E-Class, Toyota Prius şi Honda Civic. Cu ajutorul acestora este posibilă navigarea prin meniurile sistemului multimedia şi al calculatorului de bord.

Vezi şi: (video) Test Drive: Mercedes-Benz E-Class E220d W213

conti-gesture-control-steeringwheel-4

Apropo, în noul BMW Seria 7 există o funcţie avansată de control gestual. O cameră infraroşu instalată pe tavan “citeşte” mişcările mâinii şoferului şi permite micşorarea sau mărirea volumului muzicii, răspunderea la apeluri sau controlul sistemului de navigare.

Vezi şi: Test Drive Comparativ: BMW 7 G12 vs MB S-Class W222 (video)

Iti place articolul?