in ,

(foto) INP a primit de la estonieni mijloace de stopare forţată! Află despre ce este vorba

Când vine vorba despre oprirea forţată a unor automobile, a căror conducători nu se supun în mod voluntar cerinţelor poliţiştilor şi conduc periculos, s-a demonstrat că INP are prea mare experiență la acest capitol.

Un incident mediatizat pe larg ieri a arătat că un echipaj nu a putut stopa sau bloca mişcarea în timp util a unei Toyota, care era condusă de un şofer în stare de ebrietate. Şoferul a fost reţinut doar după ce s-a oprit singur, intrând frontal într-o altă maşină a căror pasageri au ajuns la spital.

De astăzi însă, situaţia promite să se schimbe. Inspectoratul Național de Patrulare a intrat în posesia unor mijloace de stopare forțată a șoferilor. Echipamentul a fost oferit de reprezentații Republicii Estonia în cadrul unei întruniri cu conducerea Inspectoratului Național de Patrulare.

Echipamentul este compus din dispozitive prin intermediul cărora automobilele pot fi oprite doar dacă interacţionează cu acestea. Vorbim despre benzile cu cuie, care şi-au demonstrat de nenumărate ori eficienţa dacă sunt folosite în momente oportune.

Vezi şi: (video) Precizia poliţiştilor estonieni. Vezi cum folosesc banda cu cuie pentru a opri vitezomanii

40351971 1699108983549867 4923179900254289920 n

MS25
FOTO simbol: magnumspike.com

Menționăm că în aceste zile, în Chișinău, într-o vizită de studiu se află delegația Republicii Estonia. Vizita are scopul implementării proiectului „Consolidarea capacităților Poliției Republicii Moldova, susținerea și îmbunătățirea culturii traficului rutier”. Eveniment organizat cu suportul financiar al Fondului Estonian pentru Dezvoltare.

Pe de altă parte, amintim că în alte ţări, precum şunt aceleaşi State Unite ale Americii, poliţiştii de patrulare fac tot posibilul pentru a opri automobilele persoanelor care încalcă legea, în cele mai multe cazuri mergând la „sacrificiul” maşinilor de serviciu numai pentru a asigura securitatea publică.

Vezi şi: (video) Cum procedează poliția americană dacă un șofer nu vrea să iasă din mașină!

buton subscribe