in ,

(foto) INP a prins 102 șoferi în stare de ebrietate alcoolică şi narcotică. Unul cu “experienţă” a lovit un pieton

În weekend-ul care a trecut, ofițerii INP au desfășurat o operaţiune amplă pe întreg teritoriul ţării, pentru a depista șoferi în stare de ebrietate, în vederea evitării consecințelor unor accidente rutiere produse din această cauză.

Astfel, în doar 3 zile, inspectorii de patrulare au găsit şi au înlăturat de la volanul automobilelor un număr total de 95 de conducători în stare de ebrietate alcoolică, printre care şi 3 motocicliști, alături de alţi şapte prinşi în stare de ebrietate narcotică.

pieton lovit 0

Din nefericire, în seara zilei de 29 iulie, în satul Halahora de Jos din Briceni, un șofer de 24 de ani, aflându-se în stare de ebrietate avansată (1.05 mg/l), a lovit mortal un biciclist în vârstă de 61 de ani. Conducătorul auto a fost găsit de ofițeri ascuns într-o pădure, la o distanță de 2 km de la locul accidentului!

Fiind verificat de inspectorii de patrulare în baza de date, s-a stabilit că acest conducător a fost documentat şi anul trecut pentru stare de ebrietate la volan, însă ca sancțiune a primit doar muncă neremunerată în folosul comunității.

pieton lovit 1

Amintim că recent, Parlamentul a aprobat un set de modificări ale legislaţiei prin care se vor înăspri pedepsele pentru condusul în stare de ebrietate, inclusiv cu interdicția de a conduce pentru câţiva ani, închisoare sau muncă la morgă.

Vezi detalii: (video/update) Votat în Parlament. Şoferii băuţi care vor comite infracţiuni nu vor avea dreptul să conducă timp de 4 ani

buton subscribe