in ,

(foto) INP: Circulaţia a fost sistată în patru raioane şi într-un oraş din ţară pentru maşinile grele

Inspectoratul Național de Patrulare informează că în urma precipitațiilor înregistrate pe teritoriul țării sub formă de ninsoare, trasee naționale blocate la moment nu sunt, dar se circulă cu dificultate, drumurile fiind presărate cu material antiderapant.

Totodată, se anunţă că în raioanele Anenii Noi, Soroca, Cimișlia, Comrat și orașul Fălești este sistată circulația transportului de mare tonaj pe drumurile naționale, pentru a nu crea blocaje. În rest, toate automobilele circulă fără impedimente.

Vezi şi: (video) Se circulă în condiţii de iarnă! Starea drumurilor din Chişinău şi din ţară după ninsoarea din weekend

La moment în municipiul Chișinău la dirijarea transportului sunt implicate 26 patrule auto cu 52 de angajați INP. De asemenea, pe traseele naționale activează 51 de patrule auto și 128 ofițeri întru fluidizarea traficului rutier și neadmiterea unor incidente neplăcute.

Deoarece carosabilul este ușor alunecos fiind acoperit cu strat subțire de zăpadă și gheață, Inspectoratul Național de Patrulare recomandă:

  • să mențineți o distanță mai mare între mașina pe care o conduceți şi cea din față;
  • nu conduceți cu viteză excesivă;
  • nu porniți la drum dacă nu aveți automobilul echipat cu anvelope de iarnă;
  • evitați acționarea bruscă de direcție și a sistemului de frânare a autovehiculului;
  • în zilele cu ninsori, temperaturi scăzute, fiți mai atenți la pietoni.

Timp de 24 de ore pe teritoriul țării au avut loc patru accidente rutiere grave, în urma cărora cinci persoane au rămas traumatizate și alte 60 au primit diverse leziuni uşoare.

Pe drumurile naționale sunt amplasate în jurul a 40 camere prin care se asigură monitorizarea și vizualizarea stării drumurilor în timp real. Iată situaţia pe 27 dintre ele de la ora 12:00.

Vezi şi: Recomandăm! Înainte să te porneşti la drum prin Moldova, utilizează acest instrument

Iti place articolul?