in ,

(foto) INP ia măsuri după ce doar într-o zi s-au depistat peste 830 de încălcări ale regulilor de circulaţie

În doar o zi s-au depistat peste 830 de încălcări ale regulilor circulației rutieră. Acesta este anunţul de ultimă oră al Inspectoratului Naţional de Patrulare şi cu această ocazie autoritatea s-a angajat să întreprindă unele măsuri.

Astfel, în perioada 7-10 iunie curent, inspectorii de patrulare vor desfășura pe tot teritoriul țării, acțiuni de depistare a șoferilor care încalcă Regulamentul Circulaţiei Rutiere. Cel mai aspru vor fi pedepsiţi anume şoferii care încalcă regimul de viteză şi conduc în stare de ebrietate.

Această campanie deja a demarat şi iată primele rezultate care au fost înregistrate în doar câteva ore. Un număr total de 342 de șoferi circulau cu mult peste limita admisă pe porțiunile de drum pe care este valabilă o viteză maximă limitată.

Alţi 17 șoferi nu aveau permis de conducere, 15 conducători au urcat la volanul mașinii în stare de ebrietate alcoolică, iar 13 aveau parbrizul și suprafețele de geam ale portierelor din față umbrite.

În baza platformei E-DATA, au fost verificate 554 de automobile, fiind întocmite 29 de procese-verbale pentru încălcări comise anterior în trafic.

Inspectoratul Național de Patrulare menționează că majoritatea accidentelor au loc din cauza conducătorilor auto care nu țin cont de importanța respectării Regulamentului Circulației Rutiere, de aceea, astfel de acțiuni au scopul de a micșora numărul accidentelor rutiere și de a reaminti șoferilor că viața are prioritate.

What do you think?