in ,

(foto) Jurnalişti britanici şi americani au testat noul Mercedes-Benz CLS înainte de premieră

Premiera noii generaţii, a treia, a sedanului cu forme coupe Mercedes-Benz CLS va avea loc la sfârşitul lunii noiembrie, peste ocean, în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles.

Până atunci, iată că jurnaliştii britanici de la Autocar şi cei americani de la portalul MotorTrend au făcut deja cunoştinţă cu acest automobil în regiunea North Yorkshire din Marea Britanie şi oraşul San Francisco respectiv. Colegii noştri nu au ezitat să-şi împărtășească impresiile şi să ne spună ce aduce nou modelul.

Noul Mercedes-Benz CLS va păstra forma caroseriei predecesorilor săi: un automobil cu patru locuri şi cu un acoperiş care se lasă accentuat spre spate, care are nişte cu geamuri fără margini şi este poziţionat în gamă între modelele E-Class şi S-Class.

Noua generaţie CLS nu va mai fi disponibilă într-o caroserie break numită Shooting Brake. Drept motiv invocat a fost cererea foarte mică pentru o astfel de maşină şi nemţii au renunţat atunci la acest model.

În schimb, noul sedan va fi primul model din gamă care va introduce, în primul rând, un nou tip de blocuri optice. Pe noul CLS vor fi disponibile două modele care se deosebesc prin structura elementelor care generează lumina. Jantele automobilului vor măsura între 18 şi 20 de inci.

În habitaclu nu este nicio surpriză, de aceea Mercedes-Benz nici nu s-a grăbit să acopere chiar totul. Ca şi în modelele E şi S-Class pe planşa de bord vor domina două ecrane imense, unul dintre care va fi un panou de bord multifuncţional, iar al doilea va fi dedicat sistemului multimedia.

Noi şi interesante vor fi cel mai probabil deflectoarele sistemului de climatizare, inspirate din cele pe care le-am văzut pe coupeul şi decapotabila E-Class de nouă generaţie.

Vezi cum arată acestea aici: (video) Test Drive: Mercedes-Benz E-Class Coupe

Al doilea rând de scaune va putea fi comandat doar pentru doi pasageri (individuale) sau o banchetă pentru trei pasageri.

Platforma pe care este construit noul CLS este cea folosită de E-Class, MRA, cu tracţiune spate, însă componentele electronice şi o parte din opţiuni vor fi preluate de pe S-Class facelift. Suspensia standard va fi una pe arcuri, iar opţional va fi oferită una cu amortizoare adaptive sau pneumatică.

Gama de motoare va include propulsoare alimentate cu benzină şi motorină. Toate benzinarele vor fi echipate cu mici motoare electrice (20 CP) care vor servi drept demaror-generator, fiind alimentate de un sistem electric cu o tensiune de 48 V. Astfel de maşini numite “mild hybrid” îşi vor putea deconecta şi rapid porni motoarele, iar în timpul accelerărilor intensive motorul electric îl va ajuta pe cel cu ardere internă să demonstreze performanţe mai mari.

Vezi şi: (video) Test Drive: Mercedes-Maybach S560 4MATIC facelift – limuzina de peste 210.000 euro

Propulsoarele de bază vor fi un diesel cu patru cilindri şi 244 CP, alături de un benzinar cu patru cilindri şi 299 CP. Cu o treaptă mai sus sunt poziţionate agregate cu şase cilindri în linie dintr-o nouă familie: diesel cu 285 sau 340 de CP şi benzinar cu 367 CP. Dacă vor exista versiuni AMG cu motoare V8, în afară de cea cu 435 CP (AMG 45), nu se cunoaşte.

Noua generaţie Mercedes-Benz CLS va ajunge pe piaţă în primul trimestru al anului 2018.

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?