in ,

LoveLove COOLCOOL

(video) Premieră: KIA Stinger facelift se anunţă în toate detaliile

KIA Stinger facelift este dezvăluit cu detalii complete pentru prima dată astăzi, fastback-ul sportiv performant lăudându-se cu o serie de actualizări care contribuie la amplificarea caracterului său de gran turismo.

Modificările aduse aspectului amplifică caracterul său gran turismo, îmbunătățind în același timp calitatea cabinei și oferind proprietarilor mai multe opțiuni de culoare și materiale.

Ce s-a schimbat odată cu facelift-ul:

Design exterior:

 • În partea din față, grila semnătură “nas de tigru” se află între noile faruri cu LED-uri cu multiple fațete, cu un nou design și noi lumini de zi LED. Noile blocuri optice apar mai întunecate și mai elegante atunci când sunt deconectate, oferind în același timp mașinii o semnătură luminoasă mai high-tech, cu bare ascuțite de lumină înclinate ușor spre partea din față a mașinii.
 • În partea din spate, o combinaţie de noi stopuri afișează o nouă semnătură distinctivă de lumină, extinzând lățimea completă a mașinii și mimând forma spoilerului subtil integrat în capacul portbagajului. Noile indicatoare de direcţie sunt formate din seturi de 10 unități LED individuale, fiecare dispuse într-un model de grilă pentru a imita apariția unui steag cu carouri, utilizat în motorsport pentru a semnala sfârșitul unei curse.
 • Cumpărătorii versiunilor mai puternice ale modelului Stinger au acum posibilitatea de a alege ieșiri de eșapament argintii cu diametru mare și un difuzor spate mai profilat, inspirat din motorsport, care oferă automobilului un aspect mai musculos.
 • Două noi modele de jante din aliaj de 18 și 19 inci sunt adăugate în ofertă, ambele având un design geometric complex, care sporește natura sportivă de grand tourer a automobilului. Modelul Stinger este acum disponibil cu noi culori pentru exterior pe mai multe piețe din întreaga lume.
 • De asemenea, sunt introduse pentru prima dată două pachete de exterior noi. Pentru versiunile performante, noul Dark Package oferă difuzor în culoare neagră lucioasă și terminaţii de eșapament cu diametru mare, în culoare neagră. Emblema Stinger de pe hayon este de asemenea finisată în negru.
 • Doar pentru America de Nord, este oferit noul Black Package, oferind posibilitatea fanilor pasionați de personalizarea automobilului să îmbunătățească și mai mult estetica modelului lor Stinger cu un nou aspect mai agresiv. Black Package include roți cu jante mai ușoare de 19 inci în culoarea negru mat, un nou eleron pentru capacul portbagajului și capace ale oglinzilor retrovizoare în culoare neagră.
 • Din uzină, în Coreea de Sud cel puţin, sunt disponibile de aplicat inserţii din fibră de carbon pe unele elemente de caroserie!

Design interior:

 • În timp ce arhitectura habitaclului modelului îmbunătățit rămâne neschimbată, cu o planșă de bord arcuită, orientată către șofer și spațiu confortabil pentru până la cinci ocupanți, totuși aceasta dispune de îmbunătățiri subtile. Aceste îmbunătățiri vizuale și ale materialelor sunt menite să creeze o ambianță mai luxoasă, specifică unui grand tourer.
 • Partea de jos a volanului dispune de o nouă finisare metalică, care se potrivește cu rama cromată care înconjoară panoul ceasurilor de bord, acum complet digital, de 7.0 inci. Acesta din urmă este conceput să ofere șoferilor informații clare printr-un ecran de înaltă definiție.
 • Oglinda retrovizoare este acum fără ramă, creând un aspect modern și îmbunătățind vizibilitatea în spate.
 • În funcție de specificații, planșa de bord și ușile sunt finisate cu cusături contrastante, în timp ce consola centrală este disponibilă cu finisaj în stil de fibră de carbon sau aluminiu; ambele sporesc atmosfera sportive din habitaclu.
 • Situat deasupra planșei de bord se află sistemul de navigație și infotainment cu un nou touchscreen de 10.25 inci, încadrat de un nou finisaj în culoare neagră lucioasă care înconjoară planșa.
 • De asemenea, interiorul dispune un nou sistem de iluminare ambientală care permite șoferilor să selecteze una dintre cele 64 culori pentru a modifica subtil ambianța.
 • Noul Stinger facelift este disponibil cu noi opțiuni de culori și materiale pentru interior, în funcție de piața de comercializare. Clienții din Coreea de Sud pot alege noul interior Dark Brown într-un singur ton, cu scaune tapițate cu un model în formă de diamant, din piele Nappa.
 • Pentru piețele globale, noile opțiuni includ tapițerie din piele Nappa finisată în culorile Saturn Black, Red sau Beige, alături de opțiunile de tapițerie din piele sintetică existente deja. Noua opțiune de tapițerie Saturn Black oferă scaune îmbrăcate în piele întoarsă neagră, cu cusături roșii contrastante cu model de “lanț”, menite să imite o curea de ceas.
New 2020 KIA Stinger facelift KR spec 2

Ce avem pe partea de motoare:

 • Modelul îmbunătățit Stinger oferă o gamă revizuită formată din trei motoare puternice turbo pe benzină, conforme cu reputația sa de cel mai orientat spre performanță automobil dezvoltat de KIA. Fiecare motor oferă o accelerație promptă și un răspuns rapid la comenzile șoferului, în timp ce oferă experiența rafinată a unui grand tourer pentru călătorii relaxate.
  • Un motor nou a fost adăugat în gama Stinger exclusiv pentru clienții din America de Nord. Noul motor Smartstream T-GDi de 2.5 litri se află între cele două propulsoare pe benzină existente, producând 304 CP la 5.800 rpm. Cuplul maxim de 422 Nm al noului motor în patru cilindri, este disponibil între 1.650 și 4.000 rpm, șoferilor fiindu-le ușor să accelereze și să mențină viteze ridicate în toate condițiile de rulare.
  • Cel mai puternic motor din gama Stinger, motorul twin-turbo T-GDi de 3.3 litri din familia de motoare Lambda dezvoltată de KIA, rămâne neschimbat, cu excepția unui nou sistem electronic de evacuare variabilă*. Acesta constă dintr-o supapă tip “fluture” controlată electronic, amplasată în traseul de evacuare, care se deschide și se închide, producând un sunet mai proeminent, mai profund și sportiv în modul de conducere Sport, sau un sunet mai liniștit și discret în modurile de condus Eco și Confort. Pe lângă îmbunătățirea calității sunetului, traseul revizuit al evacuării ajută la eliberarea unui plus de putere de 3 CP (pentru un total de 373 CP la 6.000 rpm). Cuplul său de 510 Nm este accesibil de la 1.300 până la 4.500 rpm, oferind modelului Stinger performanță fără efort în orice condiții.
   • *Supapa electronică de evacuare variabilă este oferită standard pentru toate modelele cu motorul T-GDi de 3.3 litri, cu excepția celor vândute în Europa și Rusia (pe aceste pieţe motorul va produce 370 CP la 6.000 rpm si un cuplu de 510 Nm între 1.300 – 4.500 rpm).
 • Motorul turbo Theta de 2.0 litri în patru cilindri, disponibil de asemenea încă de la lansarea modelului în 2017, este neschimbat, producând 255 CP la 6.200 rpm și oferind un cuplu de 353 Nm de la 1.400 la 4.000 rpm.
 • Toate cele trei motoare sunt cuplate la o transmisie automată cu opt trepte, care oferă schimbări prompte și rafinate, potrivindu-se cu personalitatea gran turismo a automobilului.
kia stinger engine

Nou sistem infotainment şi tehnologii:

 • “Piesa de rezistență” printre îmbunătățirile aduse habitaclului modelului Stinger 2020 este sistemul de infotainment cu touchscreen îmbunătățit, oferind noi funcționalități pentru a satisface așteptările în continuă schimbare ale clienților de la tehnologiile disponibile într-un automobil.
 • În funcție de piața de comercializare și de versiunile de echipare, Stinger 2020 este acum disponibil cu un nou touchscreen opțional de 10.25 inci. Conexiunea Bluetooth multiplă permite utilizatorilor să conecteze până la două dispozitive mobile simultan – unul pentru utilizarea hands-free a telefonului și media și celălalt doar pentru utilizare media. Display-ul său avansat cu funcția split-screen permite utilizatorilor să controleze sau monitorizeze diferite funcționalități ale automobilului în același timp, personalizând ecranul cu o serie de widget-uri diferite. Sistemul de 10.25 inci oferă standard compatibilitate cu Apple CarPlay și Android Auto, dispunând de un sistem de comandă vocală pentru multe din funcțiile automobilului, cum ar fi sistemele de încălzire și ventilație, audio și navigație.
 • Un touchscreen nou de 8.0 inci vine cu un design cu margini înguste, înlocuind sistemul anterior de 7.0 inci. În funcție de piață, acest nou display oferă, de asemenea, conectivitate wireless pentru aplicațiile Android Auto și Apple CarPlay.
 • Șoferii pot alege între două tipuri de instrumente de bord, în funcție de specificațiile automobilului. Panoul de bord standard cu monitor central de 3.5 inci mono-TFT este acum înlocuit cu un panou de bord mai mare, de 4.2 inci color-TFT LCD, oferind o vizibilitate îmbunătățită și afișând o gamă mai largă de informații pentru șofer.
 • În plus acum, este disponibil un panou de bord complet digital “Supervision”, de înaltă rezoluție şi de 7.0 inci – un diplay color cu grafică specifică pentru diferitele moduri de condus, care oferă informații clare șoferului.
 • Modelul îmbunătățit Stinger 2020 oferă şi o serie de noi funcționalități de conectare pentru a îmbunătăți confortul proprietarilor. În funcție de piața de comercializare și specificațiile automobilului, printre aceste tehnologii se află sistemul de pornire de la distanță al motorului (Remote Engine Start), care permite proprietarilor să pornească de la distanță automobilul folosind cheia inteligentă.
 • În anumite piețe, aplicația UVO App poate fi utilizată pentru a pre-activa de la distanță funcțiile de încălzire și ventilare a scaunelor, creând o temperatură confortabilă înainte de urcarea în mașină și eliminând disconfortul de a sta pe un scaun fierbinte sau rece.

Noi tehnologii avansate de asistență pentru șoferi și pentru protecția pasagerilor:

 • KIA Stinger 2020 facelift dispune de aceleași sisteme avansate de asistență pentru șoferi pe care le-a oferit și anterior, dar și de o serie de noi funcționalități și actualizări pentru a oferi o protecție și mai mare șoferilor, pasagerilor și participanților din trafic.
 • În funcție de piața de comercializare și de specificațiile automobilului, gama de sisteme avansate de asistență este foarte cuprinzătoare, multe dintre sistemele existente fiind îmbunătățite:
  • Sistemul de asistare la evitarea coliziunii frontale (FCA – Forward Collision-Avoidance Assist) oferă acum protecție în momentul virării peste axul drumului într-o intersecție, prin identificarea traficului din sens opus. Mai mult, oferă o rază de activare sporită pentru detectarea unui automobil, pieton sau biciclist.
  • Sistemul de asistare la păstrarea benzii de rulare (LKA – Lane Keeping Assist) este acum capabil să detecteze marginea drumului, dar și marcajele de pe șosea, oferind intervenție asupra direcției pentru a atenționa șoferul să nu părăsească banda fără a semnaliza.
  • Sistemul de asistare la evitarea coliziunii cu obiectele aflate în unghiul mort (BCA – Blind-Spot Collision-Avoidance Assist) este îmbunătățit față de sistemul existent Blind-Spot Collision Warning (BCW). În loc să avertizeze pur și simplu șoferii că pe benzile alăturate ale autostrăzii există trafic, sistemul BCA îi ajută pe șoferi să evite o posibilă coliziune prin aplicarea frânării diferențiale.
  • Pentru Europa, Stinger 2020 oferă acum sistemul inteligent de asistare în cazul depășirii limitei de viteză (ISLA – Intelligent Speed Limit Assist) bazat pe recunoașterea indicatoarelor de circulație.
  • Sistemul de avertizare privind atenția șoferului (DAW – Driver Attention Warning) operează acum la viteze de până la 210 km/h și acum avertizează șoferii inclusiv dacă nu au observat că mașina din față a repornit după o oprire.
  • Sistemul inteligent Smart Cruise Control bazat pe sistemul de navigație (NSCC – Navigation-based Smart Cruise Control) ajută la conducerea pe secțiunile cu viraje de pe autostradă, reducând automat și adaptând corespunzător viteza automobilului înainte de intrarea într-o curbă. Imediat ce automobilul a părăsit curba, acesta revine la viteza setată de șofer.
  • O actualizare similară a fost făcută pentru ieșirea cu spatele dintr-un loc de parcare, sistemul de asistare la evitarea coliziunii cu automobilele din spate ajutând acum la prevenirea coliziunilor cu automobilele ce se deplasează prin spatele automobilului care iese cu spatele (anterior, sistemul doar avertiza șoferul).
 • Următoarele tehnologii avansate de asistență și funcționalități pentru confort destinate șoferilor au fost adăugate pentru prima dată pe modelul Stinger:
  • Sistemul de avertizare la ieșirea în siguranță din automobil (SEW – Safe Exit Warning) detectează automobilele care vin din spate din ambele părți ale modelului Stinger când acesta este parcat sau oprit, alertând pasagerii cu un semnal sonor și vizual în cazul în care încearcă să deschidă ușa.
  • Tehnologia KIA de ultimă generație Blind-Spot View Monitor acționează ca o a doua “pereche de ochi” pentru șoferi prin eliminarea unghiului mort din oglinzile laterale. Acesta afișează imagini video de înaltă rezoluție în partea stângă sau partea dreaptă a panoului de bord TFT-LCD dacă șoferul semnalizează schimbarea benzii de circulație și un alt automobil este “ascuns” în unghiul mort. Camerele oferă un unghi de vizualizare mai larg decât oglinzile retrovizoare, pentru a permite șoferilor să aibă o vedere clară asupra traficului din spate.
  • Sistemul de asistare la păstrarea benzii de circulație (LFA – Lane Following Assist) ajută automobilul să stea în centrul benzii sale de circulație.
  • Sistemul de asistare la conducerea pe autostradă (HDA – Highway Driving Assist) ajută la menținerea unei distanțe prestabilite față de automobilul premergător pe autostradă și păstrează automobilul în centrul benzii sale de circulație, chiar și pe drumurile cu viraje.
  • Sistemul de avertizare pentru pasagerii locurilor din spate (ROA – Rear Occupant Alert) oferă o avertizare șoferului dacă acesta uită animale de companie sau copii în momentul în care părăsește automobilul.

Noul KIA Stinger facelift va fi comercializat în Coreea de Sud în cel de-al treilea trimestru al anului 2020. Vânzările pe multe piețe globale vor urma ulterior.

Evenimentul de prezentare în reluare:

GALERIE FOTO: