in , ,

(foto) KIA a prezentat la SEMA două modele Stinger deosebite şi un sedan Cadenza modificat

KIA a pregătit pentru show-ul de tuning SEMA trei maşini mai deosebite, două dintre care au fost făcute la comanda atelierului West Coast Customs: Kia Stinger GT Wide Body şi Kia Cadenza Obsidian. Pe un alt fastback Stinger producătorul şi-a demonstrat propriile posibilităţi de personalizare a modelului, dar şi o linie nouă de accesorii.

Kia Stinger GT Wide Body SEMA 2017 18
Special Kia Stinger GT Wide Body

Creatorii lui Kia Stinger GT Wide Body s-au inspirat din formele maşinilor de curse din categoria GT, construite în anii 1970. Automobilul a primit o suspensie reglabilă care a permis reducerea gărzii la sol (-35.5 mm în faţă şi -30.5 mm în spate).

Tunerii i-au mai montat nişte jante forjate de 21 de inci şi un kit exterior aerodinamic cu bosaje proemintente, făcut integral din fibră de carbon.

Cum arată habitaclul nu avem ocazia să vedem, însă ştim că acesta este tapiţat cu piele de culoare albastră şi gri, volanul este acoperit cu Alcantara, iar pe planşa de bord şi tunelul central există inserţii decorative de culoare neagră.

Pe de altă parte, modelul Stinger GT Federation pregătit de KIA are o caroserie vopsită în culoarea creamy-orange şi un set de accesorii numit Air Design USA. Acesta include un eleron pe uşa portbagajului, un dufuzor, guri de aerisire pe capotă, aripi laterale şi un splitter.

Mai mult, sub capotă, puterea motorului V6 twin-turbo de 3.3 litri a crescut de la 370 la 385 de cai putere. S-a datorat acest lucru instalării unui intercooler K&N şi a unui sistem de evacuare a gazelor de eşapament de la Borla.

KIA Stinger GT Federation a mai primit o suspensie modificată care i-a redus garda la sol şi noi stabilizatoare.

Vezi neapărat: Concurs AutoBlog.MD: Punem la bătaie un set de anvelope de iarnă pentru mașina ta!

13077 Stinger GT Federation

Un alt proiect prezentat de către KIA la SEMA este Cadenza Obsidian, de asemenea dezvoltat de West Coast Customs. Sedanul de lux a primit o suspensie care micșorează garda la sol cu arcuri sportive, jante Keen de 20 de inci Keen, o vopsea specială pentru caroserie de culoare neagră şi cu efect metalic, iar geamurile sunt fumurii.

În habitaclu, Cadenza Obsidian are o planşă de bord cusută manual cu piele întoarsă, scaune tapiţate cu piele de culoare maro şi cu inserții din piele întoarsă, panouri ale uşilor acoperite cu piele întoarsă de culoare maro, dar și un sistem audio Harman Kardon cu o putere de 630 W.

În cadrul show-ului de tuning organizat în oraşul Las Vegas KIA a mai demonstrat cât de frumos poate derapa modelul Stinger: