in ,

(foto) Kia Soul facelift şi Kia Carens facelift vin la Salonul Auto de la Paris

Compania Kia a prezentat crossoverul actualizat Soul pentru piaţa europeană. Modelul care a suferit un facelift va avea o premieră publică la Salonul Auto de la Paris.

Modelul a primit pentru prima dată un motor turbo şi o transmisie robotizată.

kia_soul_17

Kia Soul va fi oferită de acum clienţilor şi cu un motor turbo cu patru cilindri 1.6 litri şi cu injecţie directă, care oferă 204 CP. Un asemenea agregat este instalat pe hot-hatch-ul сееʼd GT.

Propulsorul lucrează în pereche cu o transmisie robotizată cu şapte rapoarte şi două ambreiaje. Şoferul va mai putea selecta unul din cele trei regimuri de condus: Normal, Eco şi Sport.

Cu un astfel de motor crossoverul accelerează până la 96 de km/h în 7.5 secunde, iar viteza maximă constituie 196 de km/h.

kia_soul_15

Cea mai puternică şi mai rapidă versiune Soul se va deosebi de celelalte inferioare prin nişte mecanisme de frânare mai performante, altă bară de protecţie frontală, terminaţii duble ale eşapamentului şi jante din aluminiu care măsoară 18 inci.

Cât priveşte maşina obişnuită, aceasta a primit bare de protecţie modificate, blocuri optice revizuite în conformitate cu ultimele tendinţe şi lumini de zi pe bază de LED-uri. Gama de motoare este compusă din unităţile anterioare de 1.6 litri pe benzină şi motorină.

Pentru Kia Soul este disponibil acum un sistem multimedia cu ecran tactil care poate măsura 5, 7 sau 8 inci, alături de suport al interfeţelor Apple CarPlay şi Android Auto.

Lista de dotări a fost completată cu o cameră de supraveghere spate, sistem de monitorizare a unghiurilor foarte şi asistent la ieşirea din parcare cu spatele.

kia_soul_16

Kia a actualizat şi monovolumul cu şapte locuri Carens. Schimbări minore au avut loc la exterior, iar lista de dotări a fost extinsă.

kia_carens_11

De modelul pre-facelift noutatea se deosebeşte printr-o nouă grilă a radiatorului şi bare de protecţie, alături de blocuri optice modificate.

Caroseria modelului poate fi vopsită într-o culoarea albastră nouă Mysterious Blue şi au apărut jante cu design proaspăt care pot măsura 16, 17 sau chiar 18 inci.

kia_carens_10

Interiorul monovolumului nu s-a schimbat prea mult. Materialele tactile au devenit mai calitative, iar sistemul multimedia cu ecran tactil de 7 sau 8 inci suportă acum interfeţele Apple CarPlay şi Android Auto.

Versiunile de top ale modelului vor fi dotate cu sistem avansat de navigare, cameră de supraveghere spate şi un sistem audio JBL.

kia_carens_12

Gama de motoare pentru Kia Carens include o unitate pe benzină de 1.6 litri cu 136 de cai putere şi un diesel de 1.7 litri care poate genera 115 sau 163 de CP.

Amintim că la Salonul Auto de la Paris va fi prezentată şi noua generaţie Kia Rio.

Vezi mai multe: (foto/video) Noua generaţie Kia Rio: Mai multe detalii şi imagini

Iti place articolul?