in , ,

(foto) La mai puţin de doi ani de la apariţie, Audi opreşte producţia celui mai frumos supercar electric

Compania Audi a încetat producţia versiunii electrice a supercarului R8 – e-tron, din cauza popularităţii extrem de slabe. Modelul a fost prezentat în primăvara anului 2015 şi de atunci nemţii au produs cel mult 100 de exemplare, scrie Car and Driver.

Reprezentanţii mărcii au făcut anunţul despre oprirea producţie înainte de termenul stabilit prin intermediul jurnaliştilor auto. Numărul exact de maşini produse nu a fost anunţat şi nici câte au fost vândute.

Audi R8 e-tron nu a apărut niciodată în configuratorul online de pe site-ul oficial. Pentru a putea fi comandată această maşină clientul trebuia să se adreseze independent direct la sediul general al companiei.

Potrivit informaţiilor neoficiale o astfel de maşină avea un preţ de un milion de euro.

audi-r8-e-tron-2015_8

Versiunea electrică a supercarului a debutat la Salonul Auto de la Geneva în luna martie a anului trecut, alături de versiunea pe benzină a noii generaţii R8.

Două luni mai târziu, la expoziţia de consumabile electronice CES din Shanghai a fost prezentat un sistem experimental de condus autonom – Piloted Driving Concept, care a fost implementată pe acest model.

Audi R8 e-tron era dotat cu două motoare electrice care generau 462 CP în total. Coupeul putea accelera până la 100 de km/h în 3.9 secunde, iar cu un singur plin de energie putea parcurge 450 de kilometri.