in ,

LOLLOL OMGOMG AngryAngry

(foto) Land Rover şi-a pierdut drepturile de autor pentru designul clasicului Defender

Păcat să auzim asta: Jaguar Land Rover a avut de pierdut în instanță în cazul protecției designului SUV-ului clasic Defender împotriva companiei Ineos. Acum, pe miliardarul britanic Jim Ratcliffe nu-l împiedică nimic în lansarea unui SUV botezat Grenadier 4×4, pe care-l consideră un urmaş adevărat al vechiului Def.

Land Rover Defender 110 Moldova 0

Cei de la JLR singuri au dat în judecată Ineos pentru că au considerat că designul modelului Grenadier 4×4, prezentat recent în prime imagini, se aseamănă prea mult cu vechiul Defender. Însuşi Ratcliffe nu neagă asemănările, afirmând că anume Grenadier este moștenitorul ideologic al vechiului Defender. Maşinile au proporții similare, o formă a corpului și detalii individuale cum ar fi capota, grila de radiator cu lame orizontale, farurile rotunde, geamurile compacte laterale de pe acoperiş, etc.

La 4 august curent, Curtea Supremă de Justiţie din Londra a respins cererea JLR în urma unei examinări efectuate de Oficiul britanic pentru Proprietate Intelectuală. Examinarea spune că formele Defender, pe care JLR afirmă că îi sunt caracteristice stilistice de marcă, de fapt, nu sunt unice și suficient de ușor de recunoscut, ceea ce înseamnă că procesul nu are sens. Judecătorul a menționat că, în timp ce unii experți consideră Defender-ul unic, trăsăturile sale nu pot fi recunoscute de către consumatorul mediu, astfel încât poziția Biroului pentru Proprietate Intelectuală este corectă.

Într-o reacţie pentru presă, grupul britanic se declară dezamăgit de decizie: “Defender este o mașină emblematică care face parte din trecutul, prezentul și viitorul Land Rover. Forma sa unică este ușor de recunoscut și simbolizează marca Land Rover la nivel mondial”.

Ineos, în răspuns la reacţie, a declarat că formele vechiului Defender nu sunt de firmă pentru produsele Land Rover (actuale) şi a adăugat că sunt foarte bucuroși să continue să lucreze la Grenadier 4×4.

land rover defender 77

Producția noului Ineos Grenadier 4×4 va demara deja în 2021 şi va fi un proces supravegheat de compania Magna-Steyr, cea care a şi dezvoltat SUV-ul “la cheie”. Ineos Automotive are în prezent două fabrici în Portugalia și Țara Galilor. În prima se va produce șasiul cadru al mașinilor, după care acestea vor fi transportate în Țara Galilor pentru asamblarea finală.

Ineos Grenadier 4×4 va avea motoare cumpărate de la germani, marca BMW, pe benzină de 3.0 litri cu şase cilindri în linie şi turbo diesel cu acelaşi volum şi număr de cilindri. Acestea vor fi cuplate la transmisii automate cu opt rapoarte, la fel de producţie bavareză.

Ineos intenționează să utilizeze aluminiu, oțel de înaltă rezistență și materiale compozite pentru diverse părți ale corpului. Cele mai multe dintre panourile externe (capotă, uşi, aripi, etc) vor fi din aluminiu. Familia Grenadier 4×4 va fi compusă dintr-un SUV cu cinci uşi, trei uşi, dar şi într-un format de pickup. Designul interior este deocamdată un secret.

Până la momentul startului producţiei, programat către sfârşitul lui 2021, prototipuri de teste vor circula prin toată lumea aşa cum fac toţi producătorii auto. Modelul va fi realizat internaţional, deşi piețele principale sunt numite Europa şi America de Nord. Preţul de start va porni de la 45.000 de euro (preliminar), iar anual se doreşte să se vândă minim 25.000 de maşini.

Vezi şi: