in ,

(foto) Lexus a prezentat noul LS 350, cea mai accesibilă variantă a sedanului premium

Încă de la apariţia sa în anul 1989, Lexus LS era dotat exclusiv cu propulsoare cu opt cilindri. Pe atunci nu existau derivate care să aibă un volum mai mic şi respectiv mai puţini cilindri aşa cum aveau concurenţii. Odată cu prezentarea noii generaţii lucrurile au luat o altă întorsătură.

Lexus LS 350 0

Automobilul prezentat la începutul acestui an la Detroit a debutat cu un propulsor pe benzină cu şase cilindri. Agregatul V6 bi-turbo este unul absolut nou, are un volum de 3.5 litri şi este instalat pe versiunea de top a sedanului LS. Acesta produce 421 CP şi 600 Nm de cuplu.

Vezi mai multe: (foto/video) Detroit 2017: Premieră mondială – Noua generaţie Lexus LS

Lexus LS 350 1

Versiunea hibridă a fost arată în această primăvară la Salonul Auto de la Geneva. Lexus LS 500h de asemenea ascunde sub capotă un motor V6 de 3.5 litri, însă unitatea este natural aspirată şi lucrează pe baza ciclului Atkinson.

Însuşi motorul cu ardere internă produce 295 de CP, iar toată unitatea de propulsie hibridă – 354 CP.

Vezi mai multe: (foto/video) GENEVA 2017: Premieră mondială – Noul Lexus LS 500h

Lexus LS 350 2

Iată că acum Lexus introduce deocamdată pentru piaţa asiatică o variantă mai accesibilă a noului LS. Aceasta a fost prezentată la un salon auto din oraşul Shenzhen şi se numeşte LS 350.

Maşina a primit acelaşi propulsor V6 de 3.5 litri natural aspirat, de pe varianta hibridă, însă care funcţionează pe baza ciclului Otto. Generează în total 318 CP şi 380 Nm de cuplu. Cutia de viteze a rămas aceeaşi – automată cu 10 trepte.

Cel mai probabil premiera europeană a modelului va avea loc în această toamnă la Salonul Auto de la Frankfurt.

Vezi şi: (foto/video) Premieră mondială: Lexus LS 500 şi LS 500h F Sport

Sursă: auto.sina.com.cn, Autoreview