in , ,

(foto) Lexus va prezenta la Salonul de la Paris nişte scaune auto revoluţionare

Marca premium japoneză Lexus a anunţat oficial premiera unui scaun inovaţional pentru automobile la baza căruia stă o construcţie revoluţionară. Prezentarea în detalii a acestui produs nou va avea loc la Salonul Auto de la Paris.

lexus-kinetic-seat-concept_1

Revoluționarul scaun “kinetic” a companiei Lexus a fost creat pe baza unei structuri formată din mai multe fibre şi astfel este formată o reţea. Reprezentanţii producătorului auto spun că specialiştii au încercat să repete în acest scaun formele generate de mişcările corpului omului sau mai bine spus a coloanei vertebrale a acestuia.

Vezi şi: (video) E bine să ştii: Ce trebuie să faci dacă stai mult la volan și ai dureri de spate

După cum este menţionat în comunicatul oficial, pentru a ajunge să facă acest lucru, experţii au asigurat pernele şi speteaza scaunului cu un anumit grad de mobilitate care va depinde direct de greutatea celui care stă în el, dar şi de factorii exteriori.

“Datorită acestei soluţii, chiar și în timpul unui stat normal în scaun mişcările capului şoferului generate de mişcarea automobilului pe suprafaţa de drum vor fi compensate. Acest lucru va permite menţinerea stabilă a câmpului vizual. În plus se va reduce oboseala pasagerilor aflaţi în habitaclu, va crește nivelul de confort și maşina va fi controlată mai uşor”.

lexus-kinetic-seat-concept_7

Specialiştii Lexus au mai spus că:

“Stratul care acoperă scaunul are structura şi forma unei pânze de păianjen, “firele” căreia sunt împărţite radial din centrul spetezei. Această rețea este suficient de flexibilă pentru a se adapta cât mai mult posibil formei corpului uman și pentru a repartiza sarcina, astfel încât confortul să fie asigurat pentru o perioadă mai lungă de timp”.

Brandul nipon a declarat că toată această construcţie a scaunului poate fi făcută dintr-o structură mult mai subţire, fapt care va duce la micşorarea greutăţii automobilului. Fibrele acestei structuri a scaunelor sunt făcute din materiale pe bază de mătase sintetică.