in ,

(foto) Lincoln prezintă cel mai impunător şi cel mai scump model din gama sa

Compania americană Lincoln a prezentat versiunea cu ampatament alungit a noii generaţii a modelului Navigator. Acest SUV a devenit cel mai impunător şi totodată cel mai scump automobil din gama actuală.

Lincoln Navigator Extended 2018 6
Lincoln Navigator Black Label
Photo: James Lipman / jameslipman.com

Noul Lincoln Navigator Extended este cu 30 de centimetri mai lung decât un Navigator obişnuit, lungimea totală atingând 5.64 metri! De asemenea, ampatamentul a crescut cu 25.4 centimetri.

Lincoln Navigator Extended 2018 16
Lincoln Navigator Black Label
Photo: James Lipman / jameslipman.com

Împreună cu aceşti indicatori, noutatea se deosebeşte prin nişte portiere posterioare mai mari şi după cum spune Lincoln, are cel mai mare spaţiu după al doilea rând de scaune din segment. Totodată, volumul portbagajului cu al treilea rând de scaune instalate este de 425 de litri!

Lincoln Navigator Extended 2018 38
Lincoln Navigator Black Label
Photo: James Lipman / jameslipman.com

Vezi şi: (foto/video) Premieră mondială: Noua generaţie Lincoln Navigator

Vânzările modelului obişnuit şi a variantei Extended vor începe în SUA în toamna acestui an. Primul va avea un preţ de start de 72.000 de dolari, iar al doilea de la 81.000 de dolari.

În nivelul de echipare de top, numit Black Label, SUV-ul cu ampatament alungit va costa minim 96.905 de dolari. Un sistem multimedia pentru pasagerii din spate va mai adăuga alţi 2.000 de dolari, iar scaunele frontale opţionale cu reglări în 30 de poziţii şi masaj alţi 1.250 de dolari.

Apropo, dacă sunt bifate absolut toate dotările opţionale, împreună cu nivelul de echipare de top, SUV-ul va costa doar 104.595 de dolari, alături de alţi 1.195 de dolari pentru livrare.