in

(foto) The Longest Drive: Începe expediţia din Turcia în Mongolia în 5 zile

Pregătirile pentru Mongolia Challenge sunt pe ultima sută de metri. Încărcarea maşinii cu cele necesare şi ajustarea finală a traseului sunt făcute. Un teanc de documente, hărți, vize și alte documente cruciale sunt adunate într-un dosar, pe lângă cheile de la maşină sunt cele mai important lucruri pe care echipa trebuie să le ia cu ei.

Porsche-ul Cayenne, numit Zebra, este deja în Istanbul, așteptând să se întâlnească cu Craig, Robert și Jan. Startul expediţiei este planificat astăzi 6 octombrie 2016 din partea europeană a orașului Istanbul.

1

După traversarea strâmtoarei Bosfor, Robert, Craig și Jan vor merge pe coasta de nord a Turciei pentru a ajunge în Georgia. În continuare, 1.700 de kilometri spre nord pentru a ajunge la frontiera dintre Rusia şi Kazahstan. Aici echipa se va confrunta cu nişte condiţii meteo de toamnă și de iarnă.

După Kazahstan, maşina cu cei trei aventurieri din nou vor intra în Rusia, doar pe un segment de 30 de kilometri, pentru ca ulterior să ajungă pe teritoriul Mongoliei.

2

Cel mai greu va fi de trecut la punctul de trecere a frontierei Ulaanbaishint din Mongolia. De obicei acolo timpul mediu de aşteptare e 6 ore, însă echipa speră că va trece mai repede.

Ulterior, se va lua o cale spre sud, spre capitala Mongoliei Ulaanbaatar, pentru ca echipa să se întâlnească cu frigul extrem din munţii înalţi.

Într-un final, expediţionarii trebuie să ajungă la destinaţie nu mai târziu de orele amiezii din ziua de 11 octombrie. Deci, trebuie să parcurgă 10.000 de kilometri timp de 5 zile fără oprire.

Dacă doreşti să vezi pe unde se deplasează echipa în regim real, click pe imaginea de mai jos:

screenshot_7