in , , ,

(foto) Los Angeles 2016: Premieră mondială – Alfa Romeo Stelvio

Marca italiană Alfa Romeo a decis să-şi prezinte primul crossover din gamă peste ocean în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles. Acesta se numeşte Stelvio, aşa după cum a anunţat directorul concernului FCA Sergio Marchionne în luna februarie a acestui an.

alfa-romeo-stelvio-1

După cum se credea până la premiera oficială, noul crossover Alfa Romeo Stelvio este construit pe baza platformei Giorgio, cea care este folosită şi pe sedanul sport Alfa Romeo Giulia.

Pentru versiunile de bază şi cele mai premium va fi disponibil sub capotă un motor turbodiesel de 2.0 litri care pune la dispoziţie 280 cai putere şi 415 Nm de cuplu. Viteza maximă cu un astfel de propulsor constituie 231 km/h.

Însă, pentru clienţii care doresc să conducă un adevărat crossover sport, compania este gata să le ofere versiunea Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio. Un asemenea model are sub capotă un motor V6 de 2.9 litri care produce 510 CP şi 600 Nm de cuplu. Transmisia este una automată cu opt rapoarte ZF, iar comutarea acestora se face în 100 de milisecunde.

alfa-romeo-stelvio-13

Acceleraţia de la 0-96 km/h o face în 3.9 secunde, cu doar 0.1 secunde mai lent decât sedanul Giulia QV. Viteza maximă ajunge până la 284 km/h.

Modelul este echipat standard cu mecanisme de frânare eficiente şi o suspensie cu setări sport. Sistemul electronic poate include patru regimuri de condus: Advanced Efficiency, Natural, Dynamic şi Race.

Opţional se pot comanda frâne carbono-ceramice de la Brembo.

Atât pentru versiunea entry-level, cât şi pentru cea de top, tracţiunea mereu e integrală şi transmisia poate fi numai automată.

alfa-romeo-stelvio-3

Noul Alfa Romeo Stelvio va concura atât cu vecinul său Maserati Levante, cât şi cu produsele analogice premium din gamele constructorilor germani. Deocamdată nu au fost anunţate mai multe detalii, ca de exemplu dimensiunile, însă se ştie că paleta de culori pentru caroserie include 13 opţiuni.

Printre dotările care vor fi disponibile în dependenţă de nivelul de echipare se pot regăsi: sistem de climatizare în mai multe zone, volan cu padele de schimbare a treptelor transmisiei, sistem multimedia cu ecran tactil de 6.5 inci (opţional de 8.8 inci), suport Apple CarPlay şi Android Auto, sistem audio premium Harman Kardon (14 difuzoare) şi multe altele.

alfa-romeo-stelvio-2

Arsenalul de sisteme de protecţie include: cruise control adaptiv, sistem de monitorizare a zonelor moarte, sistem anti coliziune frontală, senzori de parcare, etc.

Primul crossover Alfa Romeo va fi oficial scos la vânzare la mijlocul anului 2017.

alfa-romeo-stelvio-4

alfa-romeo-stelvio-5

alfa-romeo-stelvio-6

alfa-romeo-stelvio-7

alfa-romeo-stelvio-8

alfa-romeo-stelvio-9

alfa-romeo-stelvio-10

alfa-romeo-stelvio-11

alfa-romeo-stelvio-12

alfa-romeo-stelvio-14

alfa-romeo-stelvio-15

alfa-romeo-stelvio-16

 

alfa-romeo-stelvio-17

alfa-romeo-stelvio-18

alfa-romeo-stelvio-19

alfa-romeo-stelvio-20