(foto) Los Angeles 2018: Premieră mondială – Nissan Murano facelift

Distribuie:
 • 8
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Una din premierele mărcii Nissan la Salonul Auto de la Los Angeles este crossover-ul Murano facelift. Producătorul a revigorat modelul exact conform planului, la mijloc de viaţă al generaţiei curente, introdusă în 2014, cu modificări uşoare ale designului exterior/interior, alături de completări la capitolul tehnologii.

Cele mai evidente schimbări sunt barele de protecţie modificate, cea frontală având o secţiune neagră decorativă, grila radiatorului arată diferit, iar farurile LED au fost actualizate. Arată mai frumos şi luminile de zi LED sub formă de V mai pronunţat.

În partea posterioară există stopuri la fel modernizate, iar în gama de jante cu dimensiuni care variază între 18 şi 20 de inci au apărut modele noi.

Gama de culori pentru caroserie a fost completată cu nuanţele: Sunset Drift Chromaflair, Mocha Almond Pearl şi Deep Blue Pearl.

Schimbările estetice continuă şi în interiorul lui Murano. Linia de echipare Platinum aduce o tapiţerie nouă pentru scaune, din piele semi-anilină, cu inserții matlasate sub formă de carouri. De asemenea, mai vin nişte inserţii din lemn natural de culoare închisă, alături de cusături contrastante pe scaune, consola centrală şi cotiere.

Mai departe, de-a lungul gamei, liniile de echipare S, SV și SL ale lui Murano, tipic americane, pun la dispoziţie fie ornamente metalice, fie dintr-un lemn mai simplu. Alte noutăţi care vin cu linia SL şi cele mai superioare sunt un sistem multimedia actualizat NissanConnect şi navigaţie Door-to-Door care oferă acum o grafică tridimensională a clădirilor și imagini din satelit, împreună cu informații despre trafic și abilități de căutare online a unor locaţii de interes public.

Interfeţele Apple CarPlay și Android Auto sunt standard pentru toate maşinile în orice linie de echipare.

Nissan Murano facelift este acum mai sigur decât oricând. Echipamentele corespunzătoare includ acum sisteme de avertizare în cazul unui pericol detectat în timp ce sunt deschise portierele posterioare și sisteme de avertizare inteligentă pentru şofer. De asemenea, s-au adăugat două airbag-uri suplimentare pentru pasagerii din al doilea rând de scaune, dar şi o pernă de aer pentru genunchii pasagerului din dreapta şoferului, numărul total ridicându-se la 10!

La toate acestea se poate adăuga şi suita Safety Shield 360, care la rândul său include sistemul de frânare autonomă de urgență, cel de detectare a pietonilor, cel de avertizare despre un obstacol atunci când are loc mişcarea cu spatele, funcţia de avertizare în cazul detectării părăsirii benzii de rulare, asistenţă pentru faza lungă și un sistem de frânare automată la deplasarea în marşarier.

În plus, sunt disponibile două linii de echipare noi cu dotări standard pentru Murano facelift: SV Premium Package include un acoperiş panoramic cu trapă electrică, un sistem de monitorizare prin camere video la 360 de grade, un sistem audio Bose cu 11 difuzoare şi altele; SL Technology package include complexul de siguranţă Safety Shield 360, adiţional un sistem de recunoaştere a indicatoarelor rutiere şi la fel acel acoperiş panoramic cu trapă electrică.

Pe piaţa americană, Nissan Murano a existat cândva şi cu o unitate de propulsie hibridă sub capotă, însă aceasta a fost scoasă din cauza vânzărilor slabe. A rămas cu un singur motor V6 natural aspirat, pe benzină, care produce 263 CP şi 325 Nm de cuplu. Cutia de viteze este un variator Xtronic, iar opţional se oferă şi un sistem de tracţiune integrală.

Nissan Murano va ajunge deja în showroom-uri înainte de startul sărbătorilor de iarnă.

GALERIE FOTO:


Distribuie:
 • 8
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...