in ,

(foto) Mai moderne pentru gama anului 2021! Evoque şi Discovery Sport s-au ales cu noutăţi în linia de motoare şi dotări

Cele mai bine vândute SUV-uri compacte ale Land Rover, Range Rover Evoque și Land Rover Discovery Sport, au fost pregătite pentru gama anului 2021. Acum sunt mai eficiente și conectate digital, dispun de sistem infotainment Pivi de ultimă generație, noi motoare eficiente pe benzină și diesel mild-hybrid.

În plus, vor exista şi în câteva ediţii speciale unice!

colaj evoque disco sport

Lista noutăţilor anunţate:

 • Familia Range Rover îşi sărbătorește cea de-a 50-a aniversare, iar noul Range Rover Evoque Autobiography se poziţionează în topul liniei SUV-ului compact, întruchipând rafinamentul și luxul sinonim cu Range Rover. Ediția emblematică dispune de câteva accente de design exterior distinctiv și elegant, dar și un interior luxos. O versiune plug-in-hybrid este, de asemenea, disponibilă, pentru clienții care caută un SUV mai durabil, eficient şi compact de lux (în galeria foto e maşina în gri închis cu inserţii bronz, detalii despre echipare în documentul ataşat).
 • De asemenea, disponibil pentru gama anului 2020 este noul Evoque Lafayette†† Edition, care se remarcă printr-un acoperiș contrastant distinctiv în culoarea Nolita Grey (în galeria foto e maşina în gri deschis, detalii despre echipare în documentul ataşat). Inspirată de cartierele la modă din New York și bazată pe echiparea S, această ediţie specială oferă o selecție de opțiuni atent organizate și este disponibilă cu motorizare plug-in hybrid P300e.
 • Noul Land Rover Discovery Sport Black aduce un derivat sportiv în linia de modele. Acest SUV este echipat cu un motor turbo pe benzină, cuplat la o cutie în nouă trepte, care produce 290 CP/400 Nm pentru o performanță fără efort (0-100 km/h în 7.4 secunde). Discovery Sport Black mai oferă o serie de îmbunătățiri ale designului exterior și interior pentru un amestec perfect de aspect atractiv, versatilitate de familie și capacitatea de teren. De asemenea modelul vine cu un exclusiv pentru el Active Driveline, sistem ce comută inteligent între tracțiunea pe două și patru roți, după cum dictează condițiile, datorită a două ambreiaje controlate electronic situate de fiecare parte a diferențialului din spate, care direcționează cuplul la roțile cu cea mai mare aderență. În plus, Active Driveline îmbunătățește, de asemenea, tracțiunea în off-road atunci când puntea spate este blocată.
 • După lansarea modelelor P300e la începutul anului 2020, o serie de noi opțiuni suplimentare de motor sunt acum disponibile pentru Range Rover Evoque și Land Rover Discovery Sport. Două motoare diesel Ingenium de ultimă generație sunt acum disponibile în combinaţie cu tehnologia Mild Hybrid Electric Vehicle (MHEV). Folosind un demaror-generator cu centură și un acumulator, vehiculele echipate cu tehnologia MHEV recoltează energia pierdută în mod normal în timpul decelerării, alimentând bateria de 48 de volți a vehiculului. Rezultatul este o funcționare mai lină în operaţiunea stop-start și o economie optimizată de combustibil – oferind clienților un gust al beneficiilor unui vehicul electrificat, fără a fi nevoie să se conecteze și să-l încarce. Disponibile în versiuni cu 163 CP/380 Nm şi 204 CP/430 Nm, acestea sunt mai puternice și mai eficiente decât motoarele pe care le înlocuiesc, aici fiind vorba despre D150 şi D180.
 • În plus, primul motor pe benzină Ingenium cu trei cilindri şi volum de 1.5 litri, introdus pe Evoque – P160 – este acum disponibil în combinaţie cu o transmisie automată cu opt trepte. Unitatea P160, aceeaşi care stă la baza modelelor P300e, produce 160 CP și 260 Nm de cuplu, oferind un amestec convingător de performanță și economie datorită construcției sale ușoare și a set-up-ului de tracțiune față.
 • Clienții Discovery Sport și Evoque vor continua să aibă o gamă largă de motoare pe benzină suplimentare din care să aleagă, cu opțiunile P200, P250 și P300, toate echipate cu tehnologia MHEV.
 • Experiența digitală a fost transformată în interiorul ambelor vehicule prin introducerea unui nou sistem multimedia – Pivi – cel care a debutat pentru prima dată pe noul Defender. Sistemul este gata de plecare de îndată ce este pornit. Prezenţa unui plan de date separat și a unei baterii dedicate înseamnă că nu există nicio întârziere în acces sau operare. Actualizările de software sunt disponibile în direct prin intermediul conexiunii de date încorporate a vehiculului, fără costuri, și pot fi chiar programate la un moment dat. Acest lucru asigură clienților întotdeauna cele mai recente hărți, aplicații și caracteristici ale vehiculului, fără a fi nevoie să viziteze un dealer. Sistemul este activat de o nouă Electrical Vehicle Architecture, după cum afirmă britanicii, și este disponibil fie ca sistem standard Pivi, fie ca Pivi Pro mai avansat, cu navigaţie încorporată, începând cu nivelul de echipare S.
 • Cu sistemul Pivi, redarea muzicii prin streaming și a fișierelor media nu a fost niciodată mai simplă. Spotify este integrat direct în meniul de infotainment pentru prima dată, iar conectivitatea Bluetooth permite împerecherea cu maşina a două telefoane în același timp.
 • Se anunţă de asemenea un nou încărcător wireless pentru dispozitivele compatibile, cu opțiune de amplificare a semnalului de reţea, dacă este vorba despre un telefon mobil.
 • Se anunţă şi despre un breloc Activity Key de a doua generație. Cu aceasta se poate bloca sau debloca orice uşă, şi chiar se poate porni motorul maşinii, doar fiind în apropierea sa. Rezistent la apă și la șocuri, acest dispozitiv portabil încorporează acum un ceas LCD.
 • Clienții pot verifica acum chiar și calitatea aerului din cabină prin intermediul ecranului tactil prin activarea noului sistem de filtrare a aerului din cabină, care filtrează particulele fine nocive întâlnite adesea în orașe și în zonele cu trafic intens. Noul sistem – introdus în plus față de caracteristica existentă de ionizare a aerului în cabină – filtrează particulele fine, alergenii, polenul și chiar mirosurile puternice neplăcute. Sistemul poate filtra particulele ultrafine (până la, și chiar sub PM2.5). Ocupanții selectează pur și simplu modul “Purify” pentru a activa sistemul, care filtrează și monitorizează continuu aerul din interiorul cabinei în raport cu aerul exterior. Ecranul tactil oferă asigurări că aerul din interior este mai curat decât aerul din exterior.
 • Alte actualizări tehnologice includ o suită completă de noi caracteristici Advanced Driver Assistance pentru Discovery Sport, care a obținut un rating Euro NCAP de cinci stele. Noul monitor de coliziune spate utilizează radare pentru a monitoriza în mod constant partea din spate a vehiculului, ceea ce înseamnă că vehiculul este amorsat pentru a reduce severitatea unui impact pentru ocupanți, în timp ce introducerea unei camere surround 3D permite conducătorului auto să vadă ce se întâmplă în jurul vehiculului la viteze de până la 30 km/h, făcând manevrarea și chiar navigarea pe teren dificil mai simplă decât oricând.
 • Aceste noi sisteme completează tehnologiile ClearSight Ground View și ClearSight Rear View Mirror. În primul caz, camerele inteligente de pe maşină formează o imagine de ansamblu care poate arăta şi “situaţia de sub capotă”, în timp ce în al doilea, oglinda retrovizoare poate combina una tradiţională cu una digitală, afişând imagini de pe o cameră video dedicată.
 • Ambele maşini mai dispun de un nou volan reproiectat cu comenzi în stilul celor găsite pe cel al noului Defender.

Mai multe detalii oficiale:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

GALERIE FOTO:

Land Rover Discovery Sport Evoque MY2021 infographics 7 scaled
Land Rover Discovery Sport Evoque MY2021 infographics 8 scaled
Land Rover Discovery Sport Evoque MY2021 infographics 9 scaled