in ,

(foto) Mai puternic şi mai frumos. Compania Volkswagen a actualizat pick-up-ul Amarok

Compania Volkswagen a prezentat pick-up-ul actualizat Amarok. Maşina a primit un nou motor turbodiesel cu şase cilindri şi un volum de 3.0 litri. Vânzările modelului vor începe în luna septembrie a acestui an.

2016-volkswagen-amarok-facelift (1)

Tot-terenul va putea fi comandat acum cu unul dintre cele trei motoare disponibile: 163, 204 şi noul V6 care dezvoltă 224 CP şi 550 Nm. Ultimul agregat a venit să înlocuiască unitatea bi-turbo de 2.0 litri care punea la dispoziţie 180 de cai şi 420 Nm de cuplu.

2016-volkswagen-amarok-facelift

Noul motor poate fi cuplat atât la o transmisie mecanică cu şase rapoarte, cât şi una robotizată cu opt trepte. Cât priveşte tracţiunea, Volkswagen Amarok va fi oferit atât cu una pe puntea spate, dar şi cu una integrală.

2016-volkswagen-amarok-facelift (3)

Noutatea a mai primit şi o servodirecţie îmbunătăţită, numită Servotronic, iar versiunea de top (cu motor V6) va beneficia de mecanisme de frânare cu discuri mărite în dimensiuni (432 şi 406 mm, pe faţă şi spate respectiv).

După cum am menţionat, vânzările pick-up-ului actualizat vor începe în luna septembrie. Iniţial va fi disponibilă doar versiunea cu cel mai mare motor, după care vor fi introduse şi celelalte motorizări. Preţurile nu au fost anunţate deocamdată.

2016-volkswagen-amarok-facelift (2)