in ,

(foto) Manhart Performance propune un nou bodykit şi tocmai 900 CP pentru noul Audi RS Q8

Chiar și în vremurile noastre actuale, performanța este încă unul dintre cele mai importante aspecte pentru mulți entuziaști auto şi care fac un vehicul dorit. Nu degeaba cota de piaţă şi gama de modele a unor mărci precum Mercedes-AMG, BMW M sau Audi Sport este în continuă creștere.

De exemplu, aceasta din urmă, şi-a extins recent gama cu noul RS Q8 – al doilea SUV Audi RS din istorie. Modelul de top produce 600 CP și 800 Nm dintr-un V8 biturbo de 4.0 litri. Cu această putere, atletul cu o greutate de aproape 2.4 tone poate face oficial 0-100 km/h în doar 3.8 secunde şi poate rula cu maxim 305 km/h, lucru posibil la un cost suplimentar.

Toate aceste cifre sunt fără îndoială impresionante, dar în comparație cu proiectul Manhart RQ 900 este cer şi pământ.

După cum sugerează și denumirea, mașina care rezultă are nu mai puțin de 900 CP, în timp ce cuplul maxim este de 1.080 Nm. Manhart nu oferă deocamdată nicio informație cu privire la caracteristicile dinamice actualizate, dar având în vedere creșterea de 50 la sută în termeni de performanță, nu există nicio îndoială că SUV-ul poate sprinta până la 100 de km/h în aproximativ 3.0 secunde!

Această creștere considerabilă de muşchi a fost posibilă prin utilizarea unor noi turbocompresoare și a diverselor componente aferente, inclusiv printr-o intervenţie la ECU. Transmisia automată în opt trepte și șasiul au beneficiat, de asemenea, de revizuiri. Sistemul de evacuare a gazelor de eşapament a fost înlocuit cu unul nou din oţel inoxidabil pentru un sunet mai brutal. Mecanismele de frânare au rămas cele standard, însă la solicitare pot fi modernizate.

Corpul lui RQ 900 este cu trei centimetri mai aproape de sol în comparație cu cel al unui RS Q8 obişnuit. Kitul widebody pentru caroserie include mai multe părţi realizate din fibră de carbon precum: capota, extensiile aripilor, spoilerul frontal şi difuzorul posterior.

De asemenea, noi sunt pragurile laterale și aripa de pe marginea acoperișului, precum și un al doilea spoiler mai mic sub lunetă. La cerere se oferă un set de autocolante Manhart.

Completează aspectul sinistru nişte jante din aluminiu Manhart Concave One de dimensiuni 11×23 inci și 12×23 inci! Acestea pot avea un finisaj Silk Matt Black sau Gunmetal Grey Diamond.

Nu în ultimul rând, habitaclul poate fi personalizat la cerere cu mai multă piele, Alcantara, fibră de carbon şi cusături contrastante, pe lângă nişte inserţii frumoase în nuanţă aurie pentru a se potrivi exteriorului. Accentele de culoare pot fi alese individual pentru şi mai multă personalizare.

Drept bonus pot fi oferite nişte covoraşe de podea şi centuri de siguranţă adaptate culorilor alese.

Manhart Performance anunţă proiectul ca fiind unul cu adevărat exclusiv. În total vor fi făcute doar 10 conversii! Preţul anunţat este în jur de 280.000 de euro şi include maşina stoc.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Vezi şi:

(foto) Super-fast family! Noile Audi RS 6, RS 7 şi RS Q8 primesc de la ABT câte 700 CP, iar noul RS 4 încă până la 80

(foto) Audi RS 5 Coupe a primit un update consistent de la Manhart

Atelierul Manhart a modificat tehnic noul Urus şi vinde o maşină cu parcurs de două ori mai scump