in ,

(foto) Manhart TR 850 pe baza vechiului 911 Turbo S: 0-100 km/h în 2.4 secunde, 100-200 în 4.9 şi peste 330 km viteză maximă

Este, probabil, supercarul german prin excelență – modelul Porsche 911 Turbo/Turbo S. Nu e de mirare că experţii de la Manhart, care se specializează din originile sale în optimizarea performanței vehiculelor de marcă BMW, au îmbrățișat de asemenea racheta celor din Stuttgart în drumul către produsele altor branduri.

După ce compania din Wuppertal a realizat deja proiectul TR 700 pe baza lui 911 Turbo în urmă cu doi ani, tehnicienii Manhart au ales nu mai puțin decât modelul Turbo S din seria 991.2 pentru noul TR 850!

Şi da, cifra din denumire indică numărul de cai putere “sub capotă”, în timp ce cuplul maxim ajunge la o cantitate brutală de 1.090 Nm!

Pentru a genera această creștere enormă a puterii de aproximativ 270 CP și 390/340 Nm comparativ cu vehiculul de serie (care oferă 580 CP şi 700 Nm sau 750 Nm în overboost în combinaţie cu pachetul Sport Chrono), tehnicienii Manhart au făcut upgrade-uri extinse la motorul boxer de 3.8 litri. 

Cele două turbocompresoare VTG au fost optimizate pentru o eficiență mai mare de încărcare. Un răcitor de aer de încărcare Manhart de la CSF și un sistem de admisie IPD din aluminiu, inclusiv un filtru de aer sport BMC, sunt utilizate pentru a crește în continuare eficiența turbocompresoarelor și pentru alimentarea perfectă cu aer proaspăt. 

Respirația fierbinte a boxerului sălbatic scapă printr-un nou sistem de evacuare din oţel inoxidabil. Acesta poate fi combinat cu nişte downpipes-uri “Race” fără convertizoare catalitice sau opţional cu downpipes-uri “Sport” cu convertizoare catalitice de la HJS cu 200 de celule.

Această combinație nu numai că reduce semnificativ contrapresiunea de evacuare din sistem, astfel încât cele două turbocompresoare să poată respira mai liber și să-și dezvolte presiunea de creștere și mai dezinhibată, dar oferă maşinii un sunet mult mai distinctiv, mai puternic şi brutal decât a vehiculului de bază care este relativ restrâns, datorită unui sistem de supape controlate.

O remapare ulterioară a ECU este o problemă naturală pentru a exploata potențialul de putere deschis de noul hardware. Apropo de putere: pentru a putea gestiona acest lucru eficient și fiabil, transmisia cu dublu ambreiaj a fost îmbunătățită cu ambreiaje mai rezistente și software optimizat.

Şi rezultatul este de-a dreptul impresionant: TR 850 se catapultează de pe loc şi până la 100 km/h în doar 2.4 secunde, iar alte 4.9 secunde îi sunt necesare ulterior pentru a ajunge la 200 km/h. Viteza maximă poate depăşi 330 km/h.

Pentru a-și putea transfera puterea pe asfalt cu pierderi minime chiar și în timpul unor astfel de excese de putere, prin intermediul tuturor celor patru roţi, Manhart TR 850 se află pe drum cu o “încălţăminte” pe măsură: anvelopele sale Michelin Pilot Sport 4 S de înaltă performanță măsoară 255/30 ZR21 pe față și chiar 325/25 ZR21 pe puntea din spate. 

Anvelopele franceze au fost montate pe jante Levella LVL 1.1 negre strălucitoare, cu multiple spiţe şi mărimi de 9×21/12×21 inci, care nu numai că fac o referinţă la motorsport prin elementul lor central de prindere, ci şi prin dungile lor decorative galbene. De cealaltă parte, contrastul pe caroserie este asigurat în acest caz de nişte folii negre mat.

Încă o dotare pe care o poate propune Manhart Performance sunt noi arcuri de la H&R, prin care garda la sol a maşinii poate fi micşorată cu 30 de mm, făcând mașina sport să arate mai cool, dar şi o dinamică mai bună pe viraje.

Opțional, Manhart Performance oferă upgrade-uri configurabile individual ale sistemului de frânare, precum și pentru exterior sau interior. Preţurile produselor le puteţi consulta în documentul ataşat.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Vezi şi:

Iti place articolul?