in

(foto) Maşină exclusivă. Cu doar 79 de km parcurşi, un Lamborghini Centenario îşi caută un nou proprietar

(update) Maşina s-a vândut cu 2.250.000 de dolari.

Casa de licitaţii Mecum va scoate la vânzare în cadrul Monterey Car Week, de la sfârşitul lunii august, un supercar foarte rar Lamborghini Centenario LP770-4. Maşina există în lume în doar 20 de exemplare şi toate sunt făcute manual.

De ce a decis proprietarul să se despartă atât de repede de o asemenea bijuterie nu se cunoaşte, însă ştim că supercarul este practic nou, cu un parcurs infim de 79 de km.

Premiera modelului Lamborghini Centenario LP770-4 a avut loc în martie 2016 la Salonul Auto de la Geneva. Acesta este primul Lamborghini cu roţi directoare spate şi a fost creat cu ocazia împlinirii unui secol de la nașterea fondatorului mărcii italiene.

Centenario este făcut pe baza modelului Aventador şi are o monococă realizată integral din fibră de carbon. Mai mult, panourile caroseriei şi toate elementele aerodinamice de pe aceasta sunt confecţionate din acelaşi material, ceea ce face ca greutatea totală să nu fie mai mare de 1.520 de kg.

Pentru Centenario au fost proiectate elemente aerodinamice pasive, cât şi unele active. De exemplu, eleronul se poate ridica la o înălţime de 150 de milimetri şi îşi poate schimba unghiul de înclinare la 15 grade. Iar suspensia este una cu amortizoare cu lichid magnetoreologic.

În mişcare, un Centenario LP770-4 este pus de un motor V12 de 6.5 litri care produce 770 de CP. Puterea enormă îi permite automobilului cu tracţiune integrală să accelereze de la 0-100 km/h timp de 2.8 secunde, iar de la 0-300 km/h – 23.5 secunde. Viteza maximă nu este limitată şi depăşeşte 350 de km/h.

Exemplarul în cauză este vopsit în culoarea Nero Alderbaran cu accente roşii şi are jante forjate de 20 de inci. În habitaclu tronează fibra de carbon şi Alcantara, dar şi un ecran de 10.1 inci al sistemului multimedia.

Numărul limitat în care a fost făcut îl face unul dintre cele mai exclusive automobile de pe planetă, unde mai pui că are un look bestial. Maşina se doreşte a fi vândută cu o sumă de bani cuprinsă între 2.750.000 şi 3.000.000 de dolari.


Iată un alt Centenario din SUA care este condus zilnic de un afacerist:

Vezi şi: (video) Primul Lamborghini Centenario a fost văzut la o spălătorie auto din Paris

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?

-1 points
Upvote Downvote