in ,

(foto) Maşina rusească în care s-au investit 54 de milioane de dolari a suportat primele crash-teste

În laboratorul de siguranţă pasivă al Institutul ştiinţific central de cercetare auto din Rusia (NAMI) au avut loc primele crash teste ale sedanului EMP-412300 din proiectul Cortegiu. Rezultatele testelor au fost publicate exclusiv de portalul Autoreview, iar colegii de la Motor au avut acces la această informaţie.

Testele au scos la iveală locurile slabe ale automobilului şi drept urmare creatorii au intervenit în construcţia acestuia pentru a le înlătura.

Vezi şi: (foto) ZIL-urile ruseşti folosite la parade ar putea fi înlocuite cu o maşină din proiectul Cortegiu

Toate exerciţiile au fost asemănătoare celor pe care le fac specialiştii belgieni de la Euro NCAP, însă realizate intenţionat mai complexe. De exemplu, pentru imitarea unei lovituri laterale cu un stâlp, maşina a fost îndreptată într-un mod în care lovitura să fie preluată de portiera spate şi nu cea din faţă aşa cum o face autoritatea europeană.

Pe lângă acest lucru, pentru că toate maşinile construite pe baza EMP (Platforma Modulară Unificată) vor fi hibride, rigiditatea setului de acumulatori a fost verificată prin proiectarea în spatele sedanului a cărucior de 1.3 tone cu o viteză de 50 de km/h.

Vezi şi: (foto) Ruşii de la NAMI au făcut un motor turbo cu patru cilindri. Iată ce caracteristici are

În testul frontal cu 40% din lăţimea maşinii, făcut la o viteză de 64 de km/h, prototipul de teste a putut proteja eficient pasagerii, însă se menţionează că în unele locuri s-au “spart” cusăturile sudate ale ramei.

Impactul cu 100% din suprafaţa maşinii într-un perete a fost asimilat de lonjeroane într-un mod egal şi împreună cu cel lateral au luat cinci stele după programul de notare al instituţiei de stat de la Moscova.

Un alt test în care s-a lovit o altă zonă vulnerabilă de un stâlp a fost cea aflată între prag şi o roată din spate. Şi acesta a fost trecut cu brio după ce constructorii au modificat subcadrul, suspensia, însuşi pragul şi aripa caroseriei.

Vezi şi: (video) Prototipul sedanului din care va fi făcută noua limuzină a lui Vladimir Putin a fost filmat la teste

Siguranţa în habitaclul sedanului codificat EMP-412300 va fi asigurată de nouă perne de aer: două frontale, una pentru picioarele şoferului şi alte şase laterale.

Centurile de siguranţă cu dublă pretensionare, cu o fixare mecanică în cataramă și o limitare a forței în două etape vor fi produse de filiala rusească Takata din oraşul Ulianovsk.

Vezi şi: Rival pentru S-Class şi Seria 7? A fost anunţat preţul sedanului pentru „civili” din proiectul Cortegiu

Potrivit informaţiilor din presa rusă, citate din surse oficiale, investiţiile pentru cercetarea şi dezvoltarea automobilelor din proiectul Cortegiu se ridică la peste 54 de milioane de dolari (suma include şi dezvoltarea limuzinei prezidenţiale pentru Vladimir Putin).

De asemenea, s-a făcut cunoscut că prima premieră publică a sedanului va avea loc în cadrul Salonului Auto de la Moscova, în perioada 29 august – 9 septembrie 2018.

Ulterior, primele maşini vor ajunge la persoanele de rang înalt, inclusiv în garajul prezidenţial, dar şi la un număr limitat de clienţi.

Proiectul Cortegiu a demarat din anul 2013 şi acesta urmează a fi compus dintr-un: sedan, limuzină, SUV, monovolum şi o decapotabilă.

Vezi neapărat: (foto) Gardă la sol de 20 cm şi motor cu 600 CP standard! Detalii despre sedanul din proiectul Cortegiu

Iti place articolul?