in ,

(foto) Maşini şi condiţii noi pentru cei care vor da examenele pentru permis

Toate examenele pentru obținerea permisului de conducere auto, atât la proba teoretică cât și cea practică la etapa “poligon” și “oraș”, vor fi monitorizate de acum în regim real.

Înregistrările video vor permite depistarea abaterilor și eliminarea oportunităților de corupție.

mtic_7_1

Informația despre desfășurarea examenului, atât la proba teoretică, cât și practică, este transmisă la acest centru, fiind dublată și la Serviciul Securitate și Regim al ÎS CRIS Registru. În baza imaginilor video, aleatoriu, precum și în regim de timp real, este evaluată prestația examinatorilor în procesul de examinare.

Datorită noului sistem, recent a fost inițiată procedura de retragere a 17 permise auto obținute prin fraudă.

mtic_5_1

Totodată, urmare a multiplelor declarații din partea persoanelor examinate, precum că examinatorii îi pică intenţionat la proba practică, prin accesarea neautorizată a frânei şi ambreiajului, comenzile duble la autovehiculele de examinare au fost echipate cu senzori luminoşi care indică când sunt accesate aceste sisteme mecanice.

mtic_2_2

De asemenea, au fost procurate 5 automobile noi de model Skoda Fabia, unele dintre ele având o transmisie automată. Urmare acestor achiziții va fi posibilă eliberarea permiselor pentru vehicule cu cutie automată, care vor avea mențiunea respectivă.

mtic_1_2

Săptămâna trecută, vineri, a fost inaugurat un nou poligon amplasat chiar în fața centrului de examinare.

Reprezentanţii MTIC spun că acest lucru s-a făcut pentru a permite reducerea timpului necesar pentru proba practică.

Anterior candidații erau nevoiți să se deplaseze la un poligon pe care ÎS CRIS „Registru” îl arenda.

mtic_3_2

Ministrul TIC Vasile Botnari a anunțat că acest poligon, precum și alte două din țară – în Bălți și Cahul, vor fi automatizate până la finele acestui an. În acest scop au fost deja inițiate procedurile necesare desfășurării tenderului pentru selectarea companiei.

Printre inovațiile implementate în vederea organizării eficiente a procesului de examinare a candidaților la obținerea permisului de conducere auto se numără selectarea automatizată și aleatoriu a rutelor pentru fiecare candidat.

La fel, la proba practică candidatul este examinat de către examinatori diferiți la etapa „poligon” și „oraș”, iar cel mai complicat exerciţiu de conducere în poligon „Parcare cu spatele”, din dreapta sau stânga, este selectat automatizat, fără implicarea examinatorului.

Iti place articolul?