in ,

(foto) Mazda a început producţia primului său electromobil. Iată ce preţ de referinţă are în Germania

Pe 19 mai 2020, compania a început producția noului model Mazda MX-30, primul său electromobil, la uzina Ujina Nr.1 din Hiroshima, Japonia. Elegant și versatil, MX-30 a fost creat ca răspuns la cererea tot mai mare de vehicule electrice în rândul clienților conștienți de problemele cauzate de poluare în Europa.

Noua Mazda MX-30 este echipată cu noua tehnologie pentru propulsie electrică de la Mazda – platforma e-Skyactiv. Trenul de rulare cu tracțiune față este format dintr-un motor electric care generează 145 CP şi funcționează pe curent alternativ și o baterie litiu-ion de 35.5 kWh, echipând noul SUV cu o autonomie de condus de aproximativ 200 km (în ciclu WLTP, combinat).

Dimensiunile oferă echilibrul optim între autonomia care asigură confort șoferului și emisiile de CO2 din perspectiva LCA (Life-Cycle Assessment), iar bateria sistemului poate fi încărcată în proporție de 80% după aproximativ 40 de minute folosind încărcătoarele DC (încărcare cu un curent continuu).

MX-30 Skyactiv-Vehicle Architecture a fost special conceput pentru a completa comportamentul rutier prietenos inerent al vehiculului. În combinație cu tehnologiile de siguranță i-Activsense, noul SUV electric oferă șoferilor o experiență de condus unică, liniștită și fără probleme, care a fost o cerință importantă pentru inginerii constructorului. Vehiculul trebuie să fie condus cu aceeași plăcere ca oricare alt model Mazda.

Filosofia de design Kodo, care a câștigat numeroase premii, se regăsește și în noua direcție a companiei în materie de trenuri de rulare. Stilul său simplu accentuează frumusețea noului MX-30 ca o masă unitară, în timp ce ușile centrale fără montanţi, de tip freestyle, și suprafața vitrată, fac din cabină să pară mult mai spațioasă și liberă.

Interiorul excelent din punct de vedere ergonomic are un cockpit centrat pe șofer, o consolă centrală suspendată, primul panou central Mazda cu ecran tactil de șapte inci pentru controlul funcțiilor aerului condiționat și o gamă de materiale noi, ecologice, cum ar fi pluta și țesătura de pe ușă care încorporează fibre din sticle de plastic reciclate.

Mazda MX-30 o să ajungă începând din această toamnă și la dealerii din Europa, asta după ce niponii vor avea ocazia să o cumpere şi să o exploateze primii din lume.

Modelul poate fi comandat de acum. De exemplu, în Germania, este anunţat un preţ de start de 33.490 de euro, însă pentru primii clienţi este disponibilă o ofertă specială! Maşina în echipare First Edition, care include mai multe dotări opţionale oferite aici standard, costă de la 27.420 de euro şi include o reducere de tipul “avantaj client” în valoare de 2.600 de euro, dar şi un bonus de mediu.

Cât priveşte modelul dedicat pentru piaţa nostră şi preţul său, reprezentanţii Mazda Moldova ne-au comunicat că vor avea posibil mai multe detalii spre sfârşitul anului curent.

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Iti place articolul?