in ,

(foto) Mercedes-Benz arată pe câteva schiţe interiorul noului GLE. Iată cum ar putea fi şi la exterior

Mercedes-Benz a oferit o primă previzualizare oficială a interiorului noului GLE într-o serie de schițe publicate pentru presa auto, înainte de o premieră publică planificată pentru noul SUV de lux la Salonul Auto de la Paris din octombrie.

Ca și în cazul altor modele noi lansate recent, GLE adoptă două afişaje digitale pentru panoul de instrumente și sistemului infotainment, sub forma unui tot întreg. Dar, spre deosebire de unitățile independente care sunt folosite de A-Class, E-Class, G-Class și S-Class, panoul digital din noul GLE este montat sub secțiunea superioară a tabloului de bord.

Șeful designului interior al autovehiculului german, Hartmut Sinkwitz, a declarat că acest lucru oferă un aspect mai integrat: “Am vrut să integrăm panoul mai ușor. Oferă un sentiment mai puternic de robustețe”.

Vezi şi: (foto) Am fotografiat rivalul noului BMW X5 pe o autostradă de lângă Frankfurt

Panoul acceptă două ecrane de 12.3 inci care vor veni standard! Acestea sunt susținute de un nou volan multifuncțional cu 18 comenzi, inclusiv cu două suprafeţe sensibile la atingere în spițele orizontale, precum și un touchpad mai mare pe consola centrală care înlocuiește cadranul rotativ utilizat pe modelul care urmează a fi pensionat.

Ca și în noul A-Class, panoul de bord și sistemul infotainment sunt operate prin noua interfață MBUX, care funcţionează alături de un asistent vocal şi un altul de colectare a informaţiilor prin intermediul aplicației Mercedes Me.

Se vor mai remarca nişte deflectoare a sistemului de climatizare cu o formă nouă, un sistem de iluminare ambientală şi numeroase inserţii din lemn natural.

Vezi şi: Imagini spion: Noul Mercedes-AMG GLE 63 se prezintă pentru prima dată în faţa camerelor foto

Alte elemente interioare ale noului GLE, previzualizat în schițele oficiale, includ un volan poziţionat aproape vertical și o consolă centrală largă, cu două mânere proeminente (anterior au existat pe a doua generaţie a modelului).

De asemenea, la fel ca în modelul actual, levierul cutiei de viteze va fi realizat sub forma unei manete în spatele volanului, o soluţie care eliberează spaţiu pentru poziţionarea unei suprafeţe pentru încărcarea wireless a telefoanelor sau două suporturi pentru pahare, de exemplu.

Iată cum ar putea arăta maşina la exterior, în imagini de tip render, făcute pe baza unor prototipuri de teste camuflate, dar care au dat de gol unele detalii:

Cunoscut sub codul intern W167, modelul GLE din gama anului 2019, este descris de înalți oficiali ai sediului central Mercedes’ R&D din Germania ca având un “design curat”, cu o relație redusă faţă modelul actual, care a fost lansat sub nomenclatura M-Class în 2011, înainte de un rebranding ca parte a unui facelift la mijloc de “carieră” în 2015.

La baza noului SUV GLE se află platforma MHA (Modular High Architecture). Strâns legată de platforma MRA (Modular Rear Architecture) care susține clasa C, clasa E și clasa S, noua structură a fost concepută pentru modelele Mercedes cu o gardă la sol ridicată, inclusiv viitorul GLE și GLE Coupe, precum și succesorii modelelor GLC și GLS.

Aşteptăm mai multe detalii de la Mercedes.

Iti place articolul?