in

(foto) Mercedes-Benz W140 împlineşte 25 de ani de când a fost lansat mondial

Nava amiral a Mercedes-Benz, S-Class-ul în caroserie W140, împlineşte în aceste zile 25 de ani de la debutul mondial. Automobilul a fost lansat în anul 1991 la Salonul Auto de la Geneva şi a fost primul model din gama producătorului care a primit un motor cu 12 cilindri după perioada postbelică, scrie Mercedes Blog.

Mercedes-S-Class-W140_10

În 1991, revista auto specializată “Auto, Motor und Sport” scria: “Cu noul S-Class, Mercedes-Benz a demonstrat încă o dată că ei au inventat automobilul şi acum l-au construit pe cel mai bun din lume”.

Odată cu faceliftul care a venit în anul 1994, automobilul a primit o listă complexă de dotări, printre care: Controller Area Network, Auto Pilot System APS, PARKTRONIC, LINGUATRONIC, TELE-AID, Electronic Stability Program ESP, Brake Assist BAS. Totodată, în anul 1996 au fost introduse centurile de siguranţă reglabile pe verticală, airbagurile laterale şi farurile cu xenon.

Mercedes-S-Class-W140_14

Noul model a adus şi un nou tip de suspensie, care, împreună cu geamurile duble, au făcut ca izolarea fonică şi vibraţiile să fie reduse semnificativ.

Tot în acea vreme, Mercedes-Benz a aplicat o nouă nomenclatură, mutând litera sau literele înaintea cifrelor care indicau volumul propulsorului.

Producţia lui Mercedes-Benz S-Class W140 s-a încheiat în 1998. În toată perioada de existenţă au fost create 406.710 de unităţi, printre care 28.101 exemplare cu motoare diesel.

Screenshot_7

Automobilul este o adevărată legendă şi iubit până în prezent de milioane de oameni.

Sursa foto: Mercedes Blog, autowp.ru