in ,

(foto) MINI şi echipa X-raid au construit noul John Cooper Works Buggy pentru Raliul Dakar

După cele patru victorii în clasamentul general în perioada 2012-2015 şi trei clasări în Top 10 în 2017, MINI şi echipa X-raid sunt pregătite să-şi continue povestea de succes cu o familie de maşini MINI mult mai puternice. În premieră constructorul auto va fi prezent în Raliul Dakar cu două maşini, unul dintre care este un buggy!

MINI John Cooper Works Rally a beneficiat de un sistem îmbunătăţit de tracţiune integrală, în timp ce noul MINI John Cooper Works Buggy este împins de roţile din spate.

“Cu aceste două maşini, avem cea mai puternică familie MINI cu care am concurat vreodată în Raliul Dakar”, a declarat Sebastian Mackensen, vicepreşedinte executiv al MINI, în cadrul prezentării de la Paris.

Motivul pentru care a fost dezvoltat un al doilea concept de vehicul stă în regulamentul specific al Raliului Dakar, care, în forma sa actuală, oferă anumite avantaje maşinilor cu tracţiune doar pe două roţi. Directorul echipei X-raid, Sven Quandt, a dat undă verde pentru construcţia MINI John Cooper Works Buggy în februarie 2017.

“Acesta a fost cel mai mare proiect de până acum din istoria companiei noastre şi am lucrat din greu la el”, a spus el la prezentarea maşinilor.

MINI John Cooper Works Buggy este propulsat de un motor diesel de 3.0 litri, cu şase cilindri dispuşi în linie, care generează o putere de 340 CP şi un cuplu maxim de 800 Nm. Transmisia şi trenul de rulare, precum şi tehnologia de supraalimentare a motorului, care este bazată pe BMW TwinPower Turbo, sunt concepţii complet noi.

MINI John Cooper Works Rally utilizează acelaşi motor. Cadrul tubular de oţel creat special oferă protecţie maximă pentru pilot şi navigator în situaţiile extreme. Caroseria specifică, realizată din plastic armat cu fibră de carbon (CFRP) şi Kevlar, este aşezată peste cadru. Exteriorul cu aspect autentic de buggy a fost conceput în strânsă cooperare cu MINI Design şi optimizat aerodinamic.

Noul MINI John Cooper Works Buggy a fost deja supus unui program intens de testare de-a lungul ultimelor luni, care a avut loc pe tipuri diferite de teren, cum ar fi în Ungaria şi Maroc. În acelaşi timp, progresele vizate pentru MINI John Cooper Works Rally includ o nouă construcţie a şasiului, ce dispune, printre altele, de o cursă mai mare a suspensiei şi reduceri de masă.

Gama MINI şi X-raid pentru Raliul Dakar 2018 va cuprinde şapte maşini şi o echipă experimentată de piloţi şi navigatori. Cele trei MINI John Cooper Works Buggy vor fi pilotat de Mikko Hirvonen (Finlanda), Bryce Menzies (SUA) şi Yazeed Al-Rajhi (Arabia Saudită). La volanul MINI John Cooper Works Rally se vor afla Orlando Terranova (Argentina), Jakub Przygonski (Polonia), Joan “Nani” Roma (Spania) şi Boris Garafulic (Chile).

Raliul Dakar 2018 va începe pe 6 ianuarie 2018 în Lima, Peru. Traseul va trece prin Argentina și Bolivia, iar etapa finală va avea loc la 20 ianuarie.

Vezi neapărat: Concurs AutoBlog.MD: Punem la bătaie un set de anvelope de iarnă pentru mașina ta!

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?