in ,

(foto) Modificat în 3 ani! Acest unic McLaren P1 GTR comemorează prima victorie în F1 a lui Ayrton Senna

McLaren Special Operations (MSO) a finalizat un nou proiect unic, bazat pe supercarul McLaren P1 GTR, prin care se marchează cei 30 de ani de la cucerirea de către Ayrton Senna a primului său titlu de campion în F1.

Maşina arată foarte bine pentru că poartă o livrea în culorile iconice ale sponsorului Marlboro, sinonim cu McLaren de mai bine de 20 de ani, una similară cu cea care a fost aplicată pe monopostul MP4/4, care l-a ajutat pe Senna să câştige primul din cele trei titluri din carieră.

Automobilul a fost comandat de un colecționar de maşini McLaren, a cărui idol de la o vârstă fragedă era Ayrton Senna, și a vrut să creeze astfel un tribut. Lucrând în strânsă colaborare cu echipa MSO în ultimii trei ani, proprietarul supraveghea fiecare detaliu al proiectului, rezultând într-o mașină pe care ar fi lăudat-o şi regretatul Senna.

Culorile principale sunt celebrul McLaren Rocket Red și Anniversary White, similare cu cele ale mărcii Marlboro. Detaliile includ marca brandului Senna pe splitterul frontal, precum și în fața prizelor de admisie a aerului de pe fiecare uşă, cu inscripţia “Senna” și sloganul “Driven to Perfection”. Ușile arată, de asemenea, drapelul brazilian și codul de bare folosit în locul scriptului Marlboro, atunci când acest lucru este impus de restricțiile de publicitate.

În total, mai mult de 800 de ore au fost necesare pentru a vopsi şi a înfrumuseța maşina, iar alte puncte externe includ numărul de curse al lui Senna din 1988, “12”, pe nas, lauri aniversari cu ocazia aniversării de 30 de ani pe geamurile spate laterale, speciale de 30 de ani în spatele ferestrelor laterale și marca discreționară, recunoscând o gamă de parteneri tehnici ai trecutului și prezentului McLaren.

Vezi şi: (video) MSO a făcut la comandă un unic McLaren 675LT în stilul lui F1 GTR Longtail

“Beco” a fost creat de proprietar, cu permisiunea completă a familiei Senna, asta fiind porecla dată lui Ayrton de către părinții săi. Această mașină foarte specială mai are o specificație unică a compartimentului motorului, completată de un scut termic din aur de 24 de carate, un capac Lexan și o carcasă modificată a compartimentului motorului. Lucrând în combinație cu un motor electric din cadrul unităţii de propulsie hibride a lui McLaren P1 GTR (produce în total 1.000 de CP), rezultatul este în opinia proprietarului o creștere “în mod corespunzător plăcută” a puterii.

“Beco” a suferit, de asemenea, mai multe modificări externe pentru a profita la maximum de performanța sporită a motorului cu combustie internă. Necesitând un program aerodinamic complet, noile caracteristici aero cresc forța de apăsare la un nivel extraordinar, în regiunea a 800 de kg!

Aceste adăugiri includ noi aripioare frontale, un splitter frontal mai larg, iar în spate o clapetă Gurney și noi deflectoare care conduc mai bine fluxul de aer de-a lungul părților laterale ale mașinii. Spoilerul masiv din spate dispune de plăci laterale mult mai mari decât cele de pe un spoiler standard, care doreşte să imite aspectul aripii de pe MP4/4. Forța de apăsare suplimentară este generată de alte elemente din aripa secundară interioară.

Vezi şi: (foto) MSO a construit două maşini exclusive la comanda unei singure persoane

Proprietarul lui “Beco” nu va avea nici o îndoială că va sta într-o maşină unică. La intrare, o reproducere a semnăturii lui Senna poate fi văzută pe pragul caroseriei din fibră de carbon, care însoțește unul dintre citatele sale, care la sigur îl va readuce pe şofer la o stare de spirit adecvată după ce îl va citi. Volanul multifuncțional a fost acoperit cu Alcantara şi cu nişte cusături în culoarea care se potriveşte cu cea de pe volanul monopostului MP4/4. Alcantara a fost de asemenea utilizată pe planşa de bord, alături de o bandă roşie subţire şi numeroase inserţii din fibră de carbon.

Atât şoferul, cât şi pasagerul din dreapta vor sta pe scaune Super Lightweight Racing, dezvoltate iniţial pentru McLaren Senna, contribuind la un regim de reducere a greutății. MSO a creat, de asemenea, o cască de protecție specială la comanda clientului, care se combină cu livreaua de pe caroseria maşinii.

Cât l-au costat pe proprietar lucrările rămâne un mister. Acest McLaren P1 GTR are numărul de şasiu #12 şi nu este omologat pentru circulaţia pe drumurile publice.

Vezi şi: (foto) MSO a umplut noul supercar Senna cu fibră de carbon şi asta costă doar 300000 de lire sterline

Iti place articolul?