in ,

(foto) MSO a umplut noul supercar Senna cu fibră de carbon şi asta costă doar 300000 de lire sterline

Subdiviziunea Special Operations (MSO) a companiei McLaren, specializată în construcția unor mașini exclusive, va prezenta în cadrul Salonului Auto de la Geneva o versiune specială a supercar-ului Senna.

Pentru automobilul super sport a fost dezvoltată o caroserie făcută integral din fibră de carbon, acoperită cu un lac transparent și cu inserţii în culorile Solar Yellow şi Laurel Green, identice cu cele de pe casca legendarului pilot brazilian de Formula 1 Ayrton Senna, căruia i-a şi fost dedicată maşina.

Caroseria automobilului este formată din 67 de elemente, la fabricarea cărora este nevoie de aproximativ 1.000 de ore! Alte 250 de ore sunt necesare pentru aplicarea accentelor de culoare galbenă. Etrierele frânelor sunt vopsite într-o nuanţă verde deschisă.

Habitaclul abundă de asemenea în fibră de carbon, Alcantara şi piele, alături de inserţii din nou în culorile sus menţionate. Scaunele au un profil sportiv accentuat, sunt construite pe baza unei carcase din fibră de carbon şi au pe ele cusături contrastante.

Pe de altă parte, McLaren anunţă că opţional vor fi disponibile nişte jante MSO 7-Spoke Hybrid Carbon Fibre Wheel, făcute dintr-un aliaj de aluminiu forjat și compozit din fibră de carbon, care se prind într-un singur punct. Greutatea jantelor din faţă va fi egală cu 7.5 kg, ceea ce este cu 10% mai mică decât cea a jantelor oferite standard.

Amintim că McLaren Senna reprezintă cel mai extrem supercar al mărcii care poate rula şi pe drumurile publice. Este dotat cu un motor twin-turbo de 4.0 litri care generează 800 CP şi o cutie de viteze robotizată cu șapte trepte și două ambreiaje. De la 0 până la 100 de km/h poate accelera în 2.8 secunde.

Vezi şi: (foto) Primul McLaren Senna surprins pe drumuri publice arată absolut spectaculos

Senna are instalată o suspensie hidraulică activă, stabilizatori activi, aerodinamică activă, sistem de evacuare din inconel și titan, precum și frâne carbono-ceramice. În total vor fi fabricate doar 500 de exemplare şi toate au deja câte un proprietar.

Fiecare maşină are un preț de 750.000 de lire sterline (849.910 de euro) și va fi asamblată manual în aproape 300 de ore. McLaren Senna Carbon Theme by McLaren Special Operations este una din cele cinci teme care se pregătesc pentru acest model şi costă alte aproximativ 300.000 de lire sterline! Alte patru teme vor fi prezentate în format digital în cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Vezi şi: (video) McLaren a dezvăluit caracteristicile dinamice ale noului Senna, maşina la care poţi doar visa

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?