in ,

(foto) Nemţii de la Gemballa au plecat peste ocean la SEMA pentru a arăta noul GT Concept

Atelierul german de tuning Gemballa a plecat peste ocean în Las Vegas pentru a prezenta în cadrul SEMA un concept făcut pe baza modelului Porsche 911 Turbo. Coupeul Gemballa GT Concept a primit un kit exterior aerodinamic modificat şi un propulsor care a devenit mult mai potent.

Propulsorului boxer turbo de 3.8 litri, care produce standard 540 de cai şi 660 de Nm, i-a fost înlocuit sistemul de admisie, capul cilindrilor, supapele, filtrul de aer, turbo compresoarele şi i-a fost resetată unitatea electronică de control.

Drept rezultat, puterea a crescut până la 828 de cai, iar cuplul până la 952 Nm. Acceleraţia de la 0-100 de km/h o face în 2.38 secunde, iar viteza maximă poate depăşi 360 de km/h.

Vezi neapărat: Concurs AutoBlog.MD: Punem la bătaie un set de anvelope de iarnă pentru mașina ta!

Cât priveşte exteriorul automobilului, printre noile elemente ale caroseriei se numără: bară de protecţie faţă şi spate, difuzor, eleron şi praguri laterale, toate fiind confecţionate din fibră de carbon. Jantele coupeului măsoară 21 de inci şi sunt făcute din aliaj uşor, iar mecanismele de frânare sunt carbono-ceramice, cu discuri 380 şi 360 de mm, alături de etriere cu şase şi patru pistoane, în faţă şi în spate respectiv.

Amintim că automobilul poate fi văzut până la 4 noiembrie la standul atelierului de la show-ul de tuning SEMA.

Vezi şi: (foto) Gemballa poate face un Porsche 911 Turbo să „prindă suta” mai repede decât un Bugatti Chiron